EjendomsWatch

Bygherrer døber ny københavnsk bydel der skal skyde op fra 2021

Den nye 400.000 kvm store bydel tidligere beskrevet som Lille Vesterbro indgår i et forslag til Kommuneplan 2019, som skal behandles i efteråret. Bliver det vedtaget, kan udviklingsarbejdet begynde i januar 2020.

Den blå cirkel omkranser området i København kaldet Lille Vesterbro. | Foto: Google Maps.

Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme tror stadigvæk på planerne om at skabe en ny bydel i et 400.000 kvm stort industriområde i København.

De to grundejere Freja og DSB Ejendomme vil skifte lagerhaller og fabrikker ud med boliger og har sammen med Københavns Kommune sat skub i processen for at få projektet i gang, skriver Freja Ejendomme i en pressemeddelelse.

EjendomsWatch har før skrevet om området, der har gået under navnet Lille Vesterbro, men altså nu kommer til at hedde Jernbanebyen. Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har siden 2017 arbejdet for at gøre projektet til en realitet, og nu indgår bydelen i et forslag til Kommuneplan 2019, som skal behandles til efteråret.

"Navnet har en stærk historisk reference og hele området emmer jo af DSB og jernbanens lange historie. Så for os som grundejere har det handlet om at være tro mod områdets historik. Bydelen vil fra starten være et område med fysiske beviser fra fortiden og en helt særegen sjæl, og det er meget usædvanligt, at man på denne måde får lov til at udvikle en bydel med udgangspunkt i så levende og nærværende en historie," udtaler Jes Transbøl, underdirektør i DSB Ejendomme, i meddelelsen.

Hvis forslaget til kommuneplanen bliver vedtaget, kan udviklingen af den nye bydel i industriområdet mellem Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevgade begynde i januar 2020, spår Freja Ejendomme.

Den 400.000 kvm store grund kan potentielt komme til at rumme ca. 5000 boliger og 200.0000 kvm erhverv, detailhandel, institutioner og skoler.

"Det er et kæmpe privilegium at skulle skabe fremtidens bydel på et så stort areal midt i København. Det betyder også, at vi godt kan tillade os at være ambitiøse på vegne af Jernbanebyen og søge at skabe en særlig identitet for området," udtaler Carsten Rasmussen, direktør i Freja Ejendomme, og tilføjer, at ønsket er at fokusere på bæredygtige løsninger og beboerfællesskab.

Grundejerne planlægger at være i tæt dialog med Københavns Kommune i forløbet, og forventningen er, at man kan tage første spadestik i 2021-22.

"Navnet Jernbanebyen trækker tråde til områdets historiske rødder og viser lige præcis det, som bydelen skal være: Et mikrokosmos af alt det bedste fra København – med historiske industribygninger side om side med høje træer, grønne oaser, blandede boliger og plads til sport og bevægelse til glæde for alle københavnere," udtaler overborgmester Frank Jensen i meddelelsen.

Freja har nye ejendomsjuveler undervejs i København

Freja-direktør: "Det er som om penge er beskidte i den offentlige debat"

Frank Jensen: Vi skal formå at fastholde udenlandske investorer i København

Frank Jensen vil fremskynde udvikling af godsbaneterræn

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier