EjendomsWatch

Bevaringsværdigt postkontor kan blive til boliger, erhverv og dagligvarebutik

Den delvist bevaringsværdige bygning i centrum af Horsens har potentiale til omdannelse til boliger og erhverv, udtaler mægler fra Nordicals. Køber holder indtil videre alle muligheder åbne.

Horsens Postkontor skal omdannes til boliger og erhverv. Foto: PR.

Posthuset i på Vitus Berings Plads i Horsens er blevet solgt, og nu skal de godt 3000 kvm udvikles til boliger og erhverv. Den tidligere Postnord-ejendom får dermed samme skæbne som flere andre postejendomme, der i de seneste år er blevet købt og konverteret.

Det skriver erhvervsmægleren Nordicals – det tidligere Nybolig Erhverv – i en pressemeddelelse tirsdag.

Det er en lokal investor, der overtager det såkaldte Horsens Postkontor, og lige nu overvejes flere muligheder.

"Der er gode muligheder for at udvikle ejendommen til forskellige formål. Horsens er en af de byer, der står foran en markant vækst, og bygningen har en spændende historie og ikke mindst en supercentral placering," udtaler Per Ahlgreen, indehaver og erhvervsmægler i Nordicals Horsens, i meddelelsen.

Horsens Postkontor er den fjerde Postnord-ejendom i Østjylland, som Nordicals har formidlet, fremgår det. De tidligere sager omfatter et postkontor i Brædstrup, der er blevet overtaget af en lokal investor, som er i gang med en totalrenovering, et tidligere posthus i Hedensted og et i Juelsminde.

Salget af posthuset i Horsens blev aktuelt, efter Postnord tog beslutningen om at bygge et nyt distributionscenter i udkanten af Horsens.

"Som med mange andre tidligere postkontorer er der en fordums storhed over bygningen. Den oprindelige del fra 1891 er bevaringsværdig, mens der er bygget til ad flere omgange. Det er oplagt at udvikle den til en kombination af boliger og erhverv kombineret med en dagligvarebutik. Lige nu holder den nye ejer alle muligheder åbne," udtaler Per Ahlgreen.

Ejendommen, der har en offentlig 2018-vurdering på omkring 25 mio. kr., overdrages 1. september.

Realdania- og A.P. Møller-støttet kulturprojekt finder totalrådgiver

Postnord går efter internethandel med ny distributionsbygning

Post Danmark sælger ud af sin ejendomportefølje

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier