Post Danmark sælger ud af sin ejendomportefølje

Som resultat af den faldende postmængde er koncernen i gang med at sælge posthuse og ejendomme fra. Alene i år forventer ejendomschefen at sælge for 120 mio. kr.
Sådan kan Danicas milliardprojekt Posten komme til at se ud set fra Københavns Hovedbanegård. Bag flaget den gamle postbygning, der bliver til hotel. | Foto: PR-visualisering
Sådan kan Danicas milliardprojekt Posten komme til at se ud set fra Københavns Hovedbanegård. Bag flaget den gamle postbygning, der bliver til hotel. | Foto: PR-visualisering

Dramatisk faldende brevmængde gør, at Post Danmark, den danske del af Postnord, også på ejendomssiden må skære forretningen til i disse år og sælge postejendomme fra, skriver Børsen.

Omstillingen fra primært brev- til primært logistikvirksomhed kræver nemlig et større frasalg af ejendomme. Jesper Friisberg, koncernejendomschef for Postnord, forventer at sælge fortsætte udsalget og sælge for 120 mio. kr. i år.

"I 2005 havde vi ca. 500 enheder totalt set, hvor vi ejede hovedparten. I dag har vi 155, hvor en større andel er lejet, så det er den vej, udviklingen går," siger Jesper Friisberg til Børsen.

I marts 2015 solgte man den store postterminal ved hovedbanegården i København, som Danica Ejendomme sammen med Blackrock købte for 925 mio. kr.

Her er planen, at selve terminalen med distribution rives ned og erstattes af kontorer og boliger i et stort anlagt højhusbyggeri. Det gamle posthovedkontor bevares og omdannes til hotel. Projektet har dog oplevet en del modstand, og Blackrock er sprunget fra.

Borgmester undrer sig over politisk grønt lys til Danica-projekt

Grønt lys til milliardprojektet Posten vækker glæde hos Danica

DSB sparker liv i tomme stationsbygninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også