EjendomsWatch

Prisstigninger får udvikler til at udskyde dansk World Trade Center

Det 15 etager høje World Trade Center-tårn, som Ib Henrik Rønje og hans selskab Kongeegen vil opføre i Ballerup, bliver udskudt. Det er ikke lykkedes at finde entreprenører, som kan bygge tårnet til den forventede pris, skriver Børsen.

Ib Henrik Rønje, ejer og direktør i Kongeegen Holding. Foto: Ritzau Scanpix/Bo Svane.

Ejendomsudvikler Ib Henrik Rønje og hans selskab Kongeegen Holding overtog erhvervsområdet World Trade Center på 17.000 kvm i Ballerup i 2015. Siden har planen været at opføre et 15 etager højt tårn med kontorer og hotellejligheder og dermed næsten fordoble områdets størrelse.

Det tårn bliver nu udskudt, da prisstigninger i byggebranchen har medført, at det ikke er lykkedes at finde entreprenører, der kan bygge tårnet til den forventede pris.

Det skriver Børsen.

"Det er svært i et hot marked at give en pris på, hvad en maler skal have om halvandet år. Her er det gået galt. Markedet er blevet meget hedere, så de kan ikke købe ind til den pris, de havde regnet med," siger Ib Henrik Høje, der sidder som formand for World Trade center-tårnet og tidligere har været indehaver og adm. direktør i Sjælsø Gruppen, til avisen.

Han forventer, at tårnet bør kunne bygges for knap 300 mio. kr.

Byggetilladelsen var på plads i juli 2018, men manglen på entreprenører, der kan bygge til den forventede pris, har nu forsinket tårnet med knap et år, skriver Børsen.

Allerede i maj 2018 sagde Ib Henrik Rønje i et interview med EjendomsWatch, at World Trade Center-tårnet ville blive en realitet.

"Det er overvejende sandsynligt, at det bliver til noget. Vi tror på det. Og med den modtagelse, World Trade Center-konceptet har fået, mener vi helt bestemt, at det har sin berettigelse, både som kontorhus, med konferencedelen og med serviced appartments. Det vil tilføre området noget, det ikke har i forvejen," sagde han dengang til EjendomsWatch.

Kongeegen er i dag eneejet af Ib Henrik Rønje via hans selskab, IHR Holding. Hans bror, Torben Rønje, var tidligere medejer gennem selskabet Brdr. Rønje Holding, men er i dag kun aktiv i selskabet som bestyrelsesformand.

Svenske ejendomme sender resultatet ned hos Kongeegen

Projektudvikler klar til dansk World Trade Center med 15 etager

Ejendomsselskab mister topchefen

Kontorhoteller er på fremfærd i Danmark

Ib Henrik Rønjes Kongeegen knopskyder i år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier