EjendomsWatch

Boligselskab bygger boligtårn i ni etager i Kolding

Markant orange studiebyggeri i Kolding skal udvides med et selvstændigt tårn med 61 nye ungdoms- og familieboliger til en pris af 75 mio. kr. Alment boligselskab lander opgaven.

Studiebyggeri i campus-området Design City i Kolding Åpark. Foto: PR

Boligorganisationen Alfabo har fået opgaven at lave en tilbygning med 61 nye ungdoms- og familieboliger.

Den nye opgave er en udvidelse af det orange byggeri med ungdomsboliger i Design City i Kolding Åpark, som allerede er undervejs.

Efter planen er de nye lejligheder klar til indflytning til semesterstart i september 2020, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Byggeriet kommer til at koste 75 mio. kr. og får et lovpligtigt grundkapitalindskud fra kommunen på ca. 7,5 mio. kr.

Den nye tilbygning bliver et selvstændigt tårn i ni etager og kommer til at rumme 38 etværelses-, 18 toværelses- og 5 fireværelsesboliger, lyder det.

"Vi vil gerne være en attraktiv studieby, og så er det helt afgørende, at vi kan tilbyde en bred vifte af boliger til de studerende med en god beliggenhed," udtaler Birgitte Kragh (V), formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, i meddelelsen.

Design City er en del af et større campus-området i Kolding, hvor Syddansk Universitet, Designskolen Kolding, VUC og HF og snart også IBA Erhvervsakademi har hjemme.

De seneste fem år er der bygget knap 300 ungdomsboliger i campus-området, og der er flere på vej. For eksempel er det andet boligselskab AAB/Bovia ved at opføre 94 nye ungdomsboliger.

PFA bygger fire højhuse i Kolding for trecifret millionbeløb

Kolding-udvikler står bag nyt område med plads til 100 boliger

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier