EjendomsWatch

80 nye boliger på tegnebrættet på gammel fyrværkerigrund i Kolding

Koldings ejendomsinvestor Pierre Legarth vil bygge 80 boligere i Seest nær Kolding, der i 2004 oplevede store ødelæggelser efter ulykke på fyrværkerifabrik. Forslag til ny lokalplan er sendt i høring.

Ejendomsinvestor Pierre Legarth bygger igen boliger. | Foto: Ritzau Scanpix/Joachim Ladefoged

Hvis ny lokalplan for Seest nær Kolding bliver godkendt, vil ejendoms- og udviklingsselskabet Pierre Ejendomme opføre 80 nye boliger i den bæredygtige bydel Kløvkær, der i 2004 blev udsat for store ødelæggelser efter en ulykke på fyrværkerifabrikken, der var placeret på grunden.

De 80 boliger bliver fordelt på 20 byggefelter, og i en pressemeddelelse fra Kolding Kommune skriver formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding Birgitte Kragh (V), at hun er glad for, at byggeriet nu kommer videre i processen.

"Kløvkær-grunden ligger attraktivt tæt på centrum af Kolding og i naturskønne omgivelser, og der er ingen tvivl om, at de nye boliger bliver efterspurgte og kan bidrage til at imødekomme den stigende efterspørgsel, vi oplever på attraktive boliger," skriver Birgitte Kragh.

Det er den lokale ejendomsinvestor Pierre Legarth, der sidste år købte byggefelterne. Hovedparten af Pierre Ejendommes portefølje, der udgør omkring 600 mio. kr, er placeret i Kolding, hvor virksomhedens ejendomsadministration også har sin adresse.

Målsætningen for byggeriet på den gamle fyrværkerigrund er at skabe en bæredygtig bydel med fokus på fællesskab. Det betyder, at lokalplanen blandt andet lægger vægt på, at regnvandet skal håndteres, så det kommer dyre- og plantelivet til gode. Lokalplanen er sendt i høring 8. april og fem uger frem.

Lokal investor bag 80 nye private boliger i Kolding

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier