EjendomsWatch

Henning Larsen-station i Vinge bliver ikke til noget

S-togstationen i den nye by Vinge skulle ifølge de oprindelige planer være tegnet af Henning Larsen, men planerne er droppet og erstattet af en nedskaleret version.

Henning Larsens s-togstation i Vinge er droppet i de nye planer for byen. Foto: Henning Larsen.

S-togstationen i Vinge bliver alligevel ikke tegnet af Henning Larsens tegnestue.

Banedanmark er kommet med sit oplæg til, hvordan stationen kommer til at se ud, og i stedet for Henning Larsens buer og kurver, kommer stationen til at bestå af et betontrinbræt og to elevatortårne.

Det skriver DR.

"Det er vigtigt for udviklingen, at vi får den station, og så er den lavet sådan, at hvis kommunen i fremtiden kommer i tanke om at bygge stationen, som den oprindeligt skulle se ud, så kan man arbejde på det," siger borgmester John Schmidt Andersen (V) til DR.

Stationen var en del af de oprindelige planer om Danmarks største byudviklingsprojekt med plads til 20.000 nye indbyggere.

Det store projekt til 2 mia. kr. kørte af sporet i 2017 og kulminerede i december, hvor uenigheder mellem kommunen, AP Pension og MT Højgaard førte til, at projektet ramlede sammen, og kommunen manglede indtægter for 163 mio. kr., som allerede var regnet ind i 2017-budgettet.

Ifølge AdvokatWatch førte det fejlslagne projekt til en spareplan på 100 mio. kr. i Frederikssund Kommune.

Tegnestuen Henning Larsen oplyser i et skriftligt svar til Licitationen – Byggeriets Dagblad, at man ærger sig over, at den oprindelige stationsplan er droppet.

"Vores design var en del af en samlet vision om udviklingen af Vinge, og hvordan byen i fremtiden kunne bindes sammen omkring stationen og en grøn kile, der ville bringe naturen ind i bymidten. Det er selvfølgelig ærgerligt, at projektet ikke bliver realiseret i sin oprindelige form, men det er godt, at ambitionen om at skabe en spændende, ny by stadig lever, og at Frederikssund Kommune nu sikrer, at de nuværende borgere i Vinge får en station," skriver Mette Kynne Frandsen, adm. direktør i Henning Larsen, til dagbladet.

Stationen i Vinge forventes at stå færdig i 2020.

Kuldsejlet byprojekt skal i udbud — AP Pension melder klar igen

Kommune strammer kontrol med rådgivere efter at projekt er kørt i hegnet

AP Pension genoptager dialog med kommune om vingeskudt milliardprojekt

Borgmester afviser undersøgelse af fejlslagent byudviklingsprojekt

Strandet byudviklingsprojekt udløser højere kommuneskat

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier