Regeringen vil fremme digital udvikling i byggebranchen

En ny strategi skal hjælpe alle aktører i den danske byggebranche med på den digitale bølge. Fem indsatsområder og 18 initiativer skal sørge for, at de teknologiske muligheder bliver udnyttet bedre end i dag, oplyser Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest.
Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Martin Sylvest.

Transport-, Bygnings- og Boligministeriet præsenterer 18 inititativer i en ny strategi, der skal fremme den digitale udvikling i byggebranchen.

Strategi for digitalt byggeri skal sørge for, at tegnestuer, ingeniører, entreprenører, håndværkere og bygherrer alle kommer med i den digitale omstilling.

Samtidig skal det sikres, at de teknologiske muligheder, der er til stede, bliver prioriteret og udnyttet bedre, end de gør i dag, fremgår det af en rapport fra ministeriet.

"Digitale værktøjer giver nye muligheder for billigere og bedre byggeri. Vi skal sikre optimale rammer, så branchen kan gribe udviklingen og få del i digitaliseringens gevinster til gavn for konkurrenceevnen i både ind- og udland," siger Ole Birk Olesen (LA), transport-, bygnings- og boligminister, i en pressemeddelelse.

Strategiens 18 initiativer fordeler sig på fem overordnede indsatsområder og skal medvirke til, at de rette værktøjer og kompetencer er til stede og kommer i spil på byggepladserne samt sikre, at bygherrer kan udnytte de digitale muligheder i byggeprojekter og den efterfølgende drift.

"Samarbejdet i byggeriet skal styrkes helt fra ide og design til udførelse af byggeriet, så branchen kan opnå det fulde potentiale. Strategien og dens initiativer skal være med til at understøtte digitaliseringen i tæt samspil med branchen," siger ministeren.

Strategi for digitalt byggeri er udviklet og skal udmøntes i samarbejde med byggebranchen. Strategien er en del af regeringens strategi for Danmarks digitale vækst fra januar 2018.

Byggebranchen halter efter med digitalisering 

Nyt regeringsudspil vil skabe 50.000 flere job og boliger i København

Motorveje til Kalundborg og Næstved rykker nærmere

Regeringen vil udbygge Københavns Lufthavn for milliarder

Arkitektfirmaet VLA vil være frontløber i den teknologiske udvikling 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også