EjendomsWatch

Byggebranchen halter efter med digitalisering

På trods af at byggebranchen bliver stadig mere digital, foregår digitaliseringsprocessen slet ikke i samme takt som i erhvervslivets øvrige brancher. Det er foruroligende og kan komme til at koste flere virksomheder livet, lyder det.

Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø

Den danske byggebranche er ganske udmærket klar over behovet for at investere i digitale værktøjer. Men udviklingen går slet ikke hurtigt nok, og i visse tilfælde går den endda i den stik modsatte retning med faldende investeringer til følge. Det viser den seneste it-analyse fra Dansk Byggeri, der netop er offentliggjort. At bygge- og anlægsbranchen rent faktisk bliver mere og mere digital, er et faktum, men selv om analysen viser, at brugen af it stiger år for år, går udviklingen stadig alt for langsomt. Efter fem år, hvor byggeriets investeringer i it-teknologi er steget støt, er de endda faldet en smule det seneste år, hvilket betyder, at branchens investeringer klart halter efter det øvrige erhvervsliv.

Digitaliseringsprocessen spænder lige fra de administrative processer til de fysiske aktiviteter på byggepladsen. Det betyder, at hverdagen har ændret sig for en stor del af medarbejderne i takt med, at it-investeringerne accelererer. Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik har 17 pct. af de ansatte i branchen alene inden for det seneste år fået ændrede arbejdsopgaver, f.eks. i form af computerstyrede maskiner eller software, der betjenes på byggepladsen ved hjælp af tablets eller smartphones. Ifølge direktør Michael H. Nielsen i Dansk Byggeri er 17 pct. dog ikke imponerende, for kigger man på alle brancher under ét, har hele 27 pct. fået ændrede arbejdsopgaver.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier