Byggebranchen halter efter med digitalisering

På trods af at byggebranchen bliver stadig mere digital, foregår digitaliseringsprocessen slet ikke i samme takt som i erhvervslivets øvrige brancher. Det er foruroligende og kan komme til at koste flere virksomheder livet, lyder det.
Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø
Foto: Ritzau Scanpix / Jan Dagø
AF HENRIK MALMGREEN

Den danske byggebranche er ganske udmærket klar over behovet for at investere i digitale værktøjer. Men udviklingen går slet ikke hurtigt nok, og i visse tilfælde går den endda i den stik modsatte retning med faldende investeringer til følge. Det viser den seneste it-analyse fra Dansk Byggeri, der netop er offentliggjort. At bygge- og anlægsbranchen rent faktisk bliver mere og mere digital, er et faktum, men selv om analysen viser, at brugen af it stiger år for år, går udviklingen stadig alt for langsomt. Efter fem år, hvor byggeriets investeringer i it-teknologi er steget støt, er de endda faldet en smule det seneste år, hvilket betyder, at branchens investeringer klart halter efter det øvrige erhvervsliv.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Skal indeholde mindst 6 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn
Skal indeholde mindst 2 tegn

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også