EjendomsWatch

EU-kommissær Vestager venter uændret støtte til Femern-projektet

Trods et nyligt nederlag ved EU-Domstolen om Femern-forbindelsens finansieringsmodel, så forventer EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsat EU-støtte til Femern-projektet, skriver Børsen.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Virginia Mayo.

Selvom EU-Domstolen i sidste uge skrottede EU-Kommissionens blåstempling af finansieringen til Femern-forbindelsen, så forventer kommissionens konkurrencekommissær Margrethe Vestager fortsat, at støtten til projektet vil bestå, skriver Børsen.

"Vi har tabt af proceduremæssige grunde. Ikke på substansen overhovedet, der er ingen, der sætter en finger på det. Vi går selvfølgelig hjem og ser på vores processer, så vi gør som domstolen siger," siger Margrethe Vestager ifølge Børsen.

Hun vurderer ifølge avisen, at sagen om statens støtte til Femern-forbindelse ikke har noget at gøre med reglerne for statsstøtte.

Det var torsdag i sidste uge, at EU-Kommissionens godkendelse af finansieringen til Femern-forbindelsen blev annulleret af EU-Domstolen.

Med den afgørelse skal sagen nu genåbnes og vurderes igen af Vestager og EU-Kommissionen. Ifølge Børsen forventer Margrethe Vestager dog samme udfald som sidste gang, man traf afgørelse.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.)

EU-Domstol skrotter godkendelse af Femern-finansiering

Ny EU-dom på vej: Danmarks største anlægsprojekt kan miste finansielt sikkerhedsnet

Femern-forbindelsen får medvind i Tyskland 

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

På dagens liste er en større trecifret millionhandel faldet på plads mellem amerikanske Hines og svenske Bonava. De i alt 21 transaktioner rummer også bl.a. Jeudan, ATP Ejendomme, Aldi og Rema 1000. Oversigten bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier