Femern-forbindelsen får medvind i Tyskland

Den tyske forbundsregering har fremsat en ny lov, som skal gøre det muligt at påbegynde trafikprojekter hurtigere. I lovforslaget nævnes Femerntunnelen som "en trafikal nødvendighed".
Forbundsregeringen i Berlin vil gøre det muligt at skyde store trafikprojekter hurtigere i gang. | Foto: Illustration/Femern A/S.
Forbundsregeringen i Berlin vil gøre det muligt at skyde store trafikprojekter hurtigere i gang. | Foto: Illustration/Femern A/S.

Forbundsregeringen i Berlin, Tyskland, vil gøre det muligt at skyde store tyske trafikprojekter hurtigere i gang med en ny lov, der forventes vedtaget i november. Det skriver Avisen Danmark.

Loven, der også omfatter Femerntunnelen, opererer med såkaldte strakstilladelser, der gør det muligt at igangsætte et byggeri, samtidig med at myndighederne godkender projektet, så klager og retssager ikke får opsættende virkning, fremgår det.

"I det, vi har hørt indtil videre, ligger der nogle meget positive signaler fra Berlin i forhold til Femern-projektet," siger Tine Lund-Bretlau, kommunikationschef i Femern A/S, til avisen.

Formålet med loven, hvori Femerntunellen nævnes som en "trafikal nødvendighed", er at fjerne administrative forhindinger for ny infrastruktur, skriver Avisen Danmark.

De tyske delstatsmyndigheder i Kiel har meddelt, at godkendelsen af Femern-projektet kommer inden årets udgang, fremgår det.

Femern A/S oplyser, at det statslige selskab vil gennemføre en analyse af betydningen for tid og økonomi i projektet, når det kender de samlede vilkår, hvor den seneste udvikling fra Forbundsdagen også vil indgå.

Aarsleff-kontrakt på Femern-tunnel forlænges med et år 

Ny Femern-forsinkelse skaber politisk røre 

Femern-projektet løber ind i ny forsinkelse 

Politikere vil fremrykke byggeriet af Femern-tunnel 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb