EjendomsWatch

Silkeborg-firma bygger 400 lejeboliger i Horsens

Det familieejede ejendomsselskab Birch Ejendomme har købt jord af Horsens Kommune og vil opføre et blandet boligbyggeri på i alt 38.000 etagemeter i den østjyske by.

På billedet ses fælleshuset i midten med boliger i baggrunden, der skal være samlingspunkt for beboerne på Rantzausbakke i Horsens. | Foto: Visualisering, Årstiderne Arkitekter.

Ejendomsselskabet Birch Ejendomme har købt en grund af Horsens Kommune med henblik på at bygge i alt ca. 400 lejeboliger. Det skriver Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

I alt vil den familieejede virksomhed med base i Silkeborg bygge 38.000 etagemeter. Boligerne bliver på mellem ca. 60 og 125 kvm med forventede huslejepriser til mellem 6000 og 11.000 kr. om måneden.

"Vi har valgt at bygge i Horsens, fordi kommunen er inde i en rivende udvikling, og fordi det er tydeligt at mærke, at kommunen virkelig vil udvikle sig og vokse. Horsens er en virkelig interessant kommune for os, og vi glæder os rigtig meget til at komme meget mere til Horsens," udtaler direktør og stifter af Birch Ejendomme, René Birch.

Planen er at opføre længehuse, karréhuse og punkthuse med et fælleshus i midten, som skal være samlingspunkt for de kommende beboere på Bygholm Bakker-udstykningen Rantzausbakke ned mod Bygholm Sø i Horsens. De forskellige boligtyper skal tiltrække både børnefamilier og den ældre generation.

Det fremgår ikke, hvad kommunen har solgt udstykningen for, men borgmester Peter Sørensen (S) har stor ros til projektet.

"Planen om lejeboliger til både børnefamilier og de lidt ældre borgere passer helt perfekt til vores filosofi om, at vi skal have varer på alle hylder for alle borgere. Vi skal have et bredt og varieret udbud af parcelhusgrunde, parcelhuse, private lejeboliger, almene boliger og ejerlejligheder, så der er noget for enhver, der ønsker at bo i Horsens Kommune," siger han i meddelelsen.

Boligprojektet er tegnet af Per Laustsen fra Årstiderne Arkitekter i Silkeborg, fremgår det.

Familievirksomhed klar med boligbyggeri til trecifret millionbeløb i Kolding

Protester spænder ben for projekt med 64 nye boliger 

Familievirksomhed vil udvide forstad til Herning med boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier