EjendomsWatch

Brexit skaber usikkerhed om EU-midler til ny Storstrømsbro

Blandt andet Brexit skaber usikkerhed om den EU-fond, der skal finansiere projekter som Storstrømsbroen, og Vejdirektoratet ved på nuværende tidspunkt ikke, om der dukker en mulighed op for at søge penge til projektet.

Der er usikkerhed om budhettet for den nye Storstrømsbro. | Foto: PR.

I den politiske aftale bag Storstrømsbroen forventede man, at EU ville lægge omkring 800 mio. kr., hvilket svarer til ca. 20 pct. af broens pris, men det er endnu ikke sikkert, hvor stor en del af broen, der kan finansieres af EU.

Det skriver DR Sjælland.

"Lige nu er det ret uklart, om der er penge i systemet. Vi følger løbende med i de puljer, der er til formålet og lige nu ved vi faktisk ikke, om der dukker en mulighed op for at søge til projektet," siger Ulrik Larsen, projektchef i Vejdirektoratet, der er bygherre på projektet, til mediet.

Det skyldes, at der fortsat er uklarhed om den pulje, der skal finansiere projekter som Storstrømsbroen fra 2021, fremgår det. Puljen er afhængig af EUs budget, som først er klar på den anden side af 2020, og efter Brexit kan puljen blive mindre end forventet.

Michael Vedsø, vicerepræsentationschef i Europa-Kommissonen, fortæller dog til DR Sjælland, at Storstrømsbroen sammen med blandt andet Femernbæltforbindelsen er blandt 30 infrastrukturprojekter, som har særlig høj prioritet.

Storstrømsbroen forventes at åbne for biler i 2022, og jernbanen på broen åbner for tog i 2023. Første spadestik til broen blev taget i september 2018.

Vejdirektoratet kræver italienere ud af Storstrømsbro-selskab

Storstrømsbro-italienere fyret fra endnu et kæmpebyggeri

Aarsleffs ordrebog sætter rekord med over 10 mia. kr.

Storstrømsbroen: Italiensk brobygger mister milliardkontrakt

Endnu en italiensk entreprenør på Storstrømsbroen har økonomiske problemer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier