EjendomsWatch

Dårlig jordbund udfordrer højhusbyggeri i Aarhus

Projekt med et 96 meter højt bolighøjhus på Randersvej må justeres, men op skal det, siger idémanden bag.

Foto: PR (3xN)

Et kommende bolighøjhus på Randersvej i Aarhus bliver måske ikke i 96 meters højde som først planlagt. Jordbunden har vist sig dårligere end forventet, og derfor skal projektet nu rettes til, skriver Århus Stiftstidende.

"Jeg havde ikke ventet problemer med jordbunden, fordi de første undersøgelser viste, at den var i orden. Det er den så bare ikke. Havde jeg vidst det fra starten, ville jeg have planlagt et tårn på 70 meter i stedet for 96 meter," siger Jens Richard Pedersen, ejer af grunden, til avisen.

Konsekvensen af en dyrere fundering vil blive væsentligt højere huslejer i de øverste lejemål, ligesom parkering i den planlagte kælder vil stige i pris. Derfor gennemgås projektet nu for at gentænke det, uden at den oprindelige idé skrottes.

I dag ligger det nedslidte Hotel la Tour på stedet, men det skal snart nedrives for at give plads til projektet, som arkitektfirmaet 3XN har designet, og som forlængst har fået lokalplanen godkendt.

Projektets idé er en svungen bygning, der er lav mod Randersvej, men trapper op i 31 etager og med godt 300 lejligheder med to og tre værelser målrettet studerende og yngre ansatte i virksomheder og institutioner i området.

100 meter højt prestigebyggeri i Aarhus får grønt lys fra politikere

Skæbnetime forlænges for 100 meter boligtårn i Aarhus 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier