Lokalplan for op til 100 boliger nær Kolding klar

Kolding Kommune har netop lagt sidste hånd på en lokalplan for en udstykning, der giver mulighed for mellem 80 til 100 boliger i verdensarvsbyen Christiansfeld lidt syd for Kolding.
Den nye udstykning i Christiansfeld nær Kolding set fra Gl. Allervej. | Foto: Kolding Kommune. PR.
Den nye udstykning i Christiansfeld nær Kolding set fra Gl. Allervej. | Foto: Kolding Kommune. PR.

Med en ny lokalplan forsøger Kolding Kommune at imødekomme den store interesse for og efterspørgsel på byggegrunde i den populære verdensarvsby Christiansfeld nær Kolding.

By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune, der er ved at løbe tør for byggegrunde i verdensarvsbyen, har netop lagt sidste hånd på en lokalplan for en udstykning, der skal sikre op til 100 boliger i området mellem Allervej og Gl. Allervej, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"Lokalplanen skal sikre en bred vifte af boligformer, så vi kan understøtte den rivende udvikling, der er i disse år i Christiansfeld. Der bliver mulighed for mellem 80-100 boliger, både parcelhus-byggeri, rækkehuse og lignende," fortæller formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget, Birgitte Kragh, i pressemeddelelsen.

Plan-, Bolig- og Miljøudvalget har nu sendt lokalplanen til høring, og forventingen er, at den bliver vedtaget i slutningen af året, fremgår det.

Arbejdet med at byggemodne udstykningen med det 18 hektar store areal forventes at begynde i foråret 2019.

Udbygningen af den nye bydel kommer til at ske i etaper, hvor første etape kommer til at bestå af 20 til 24 parcelhusgrunde. Det forventes, at de første grunde kommer til salg næste sommer.

Domea har fundet investor til nybyggeri af 92 boliger

112 år gammelt hotel ved Kolding skal laves til ungdomsboliger

Lokal investor bag 80 nye private boliger i Kolding 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også