EjendomsWatch

Byudvidelse på Sjælland standses af staten

En udvidelse af Holbæk by mod vest må udsættes, efter Erhvervsstyrelsen har nedlagt veto mod, at området, der ligger inden for kystnærhedszonen, skal bebygges.

Sådan skal første etape af byggeriet vest for Holbæk se ud. Foto: Visualisering: Arkitekt Jeppe Utzon.

Kystnærhedszonen, der strækker sig fra kysten og tre kilometer ind i landet på landområder, har fået Erhvervsstyrelsen til at gøre indsigelse mod anden etape af et projekt, der skal udvide Holbæk mod vest, skriver Dagbladet Ringsted.

Det drejer sig om 100 hektar i Rishøjgaard-området, som Holbæk Kommune gerne vil have lavet om til byzone, så der kan bygges godt 750 nye boliger på tre fjerdedele af arealet med grønne områder på den sidste del.

Men Erhvervsstyrelsen har indtil videre tvunget kommunen til at tage området ud af kommuneplanen og udsætte planerne.

Selskabet Rishøjgaard ejer en del af de 100 hektar sammen Fjordbakken, som er første etape af den vestlige forlængelse af Holbæk by. Selskabet fremhæver, at netop udstykningen af Rishøjgaard blev nævnt som et eksempel, der blev større mulighed for med den nye planlov, der trådte i kraft i juni 2017.

"Derfor er jeg lidt overrasket over, at Erhvervsstyrelsen bliver ved med at være så firkantet, når ministeriet har sagt, at det skal kunne lade sig gøre. Det er, som om området er fortryllet på en eller anden måde," siger Henrik Krebs, direktør og medejer af Rishøjgaard.

Han tilføjer, at Erhvervsstyrelsen har accepteret, at områder i Holbæks østby, som også ligger inden for kystnærhedszonen, overgår til boligformål.

Regeringen vil åbne for at omdanne flere andelsboliger til ejerlejligheder

Mange vil gerne bo i Holbæk-højhus i 17 etager

Gummistøvledesigner parat til at trække kommune i retten

Rådgivere på plads til nybyggeri af 113 boliger i Nordsjælland

Forsiden lige nu

Heimstaden vil selv stå for administrationen af sine danske ejendomme

Da Heimstaden opkøbte sin danske samarbejdspartner, NPM, sidste år, var det med henblik på at overtage administrationen af alle sine ejendomme i Danmark. Heimstadens danske direktør fortæller i et interview med EjendomsWatch, at det bliver en gradvis ændring. I alt ejer Heimstaden for over 12 mia. kr. herhjemme.

Tegnestue hyrer partner fra Schmidt Hammer Lassen

Et halvt år efter Trine Berthold blev udpeget som ny partner hos den danske arkitektvirksomhed Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), skifter hun over til en langt mindre konkurrent Loop Architects.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier