EjendomsWatch

Gummistøvledesigner parat til at trække kommune i retten

Designer Ilse Jacobsen er parat til at lægge sag an mod Helsingør Kommune, hvis den ikke giver hendes virksomhed lov at blive liggende i Ålsgårde.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto (arkiv)

Helsingør Kommune kan imødese en retssag fra designvirksomheden Ilse Jacobsen Hornbæk, hvis ikke kommunen sørger for en ny landzonetilladelse, skriver Helsingør Dagblad.

En sådan tilladelse har Natur- og Miljøklagenævnet underkendt, og dermed kan virksomheden ikke lovligt fortsætte fra sin nuværende beliggenhed, hvis den har mere end ni ansatte — hvilket den har — fremgår det.

Et springende punkt er den nye planlov, som netop er blevet fremsat i Folketinget. Den åbner ifølge Ilse Jacobsen Hornbæk for, at der kan være en smutvej til en landzonetilladelse, eftersom virksomheden ligger inden for den såkaldte kystnærhedszone, som netop vil blive ophævet, når den nye planlov er vedtaget i Folketinget.

"Kommunen sidder altså med alle muligheder for gennem den nye planlov at fastholde virksomheden i kommunen," skriver virksomheden ifølge Helsingør Dagblad.

Det socialdemokratiske medlem af kommunens teknik- og miljøudvalg, Henrik Møller, afviser, at kommunen bør give den omstridte tilladelse.

Designer Ilse Jacobsen er hovedaktionær i selskabet IJH via sit selskab Ilja Holding.

Medie: Rubow Arkitekters regnefejl koster kommune 12 mio. kr.

Kommuners afslag på byggetilladelser kan være ulovlige

Mere fra EjendomsWatch

ATP-rekordsalg blev igangsat allerede for et år siden

Et fremadstormende ejendomsmarked var den primære årsag til, at ATP for godt et år siden satte gang i salgsprocessen vedrørerende pensionsinvestorens milliardaktiv North Galaxy i Bruxelles, som ellers var købt som en langsigtet investering så sent som i 2014.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Husbyggeren Hybel optræder sammen med Coop på dagens liste med 12 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier