EjendomsWatch

Gummistøvledesigner parat til at trække kommune i retten

Designer Ilse Jacobsen er parat til at lægge sag an mod Helsingør Kommune, hvis den ikke giver hendes virksomhed lov at blive liggende i Ålsgårde.

Foto: Lars Krabbe/Polfoto (arkiv)

Helsingør Kommune kan imødese en retssag fra designvirksomheden Ilse Jacobsen Hornbæk, hvis ikke kommunen sørger for en ny landzonetilladelse, skriver Helsingør Dagblad.

En sådan tilladelse har Natur- og Miljøklagenævnet underkendt, og dermed kan virksomheden ikke lovligt fortsætte fra sin nuværende beliggenhed, hvis den har mere end ni ansatte — hvilket den har — fremgår det.

Et springende punkt er den nye planlov, som netop er blevet fremsat i Folketinget. Den åbner ifølge Ilse Jacobsen Hornbæk for, at der kan være en smutvej til en landzonetilladelse, eftersom virksomheden ligger inden for den såkaldte kystnærhedszone, som netop vil blive ophævet, når den nye planlov er vedtaget i Folketinget.

"Kommunen sidder altså med alle muligheder for gennem den nye planlov at fastholde virksomheden i kommunen," skriver virksomheden ifølge Helsingør Dagblad.

Det socialdemokratiske medlem af kommunens teknik- og miljøudvalg, Henrik Møller, afviser, at kommunen bør give den omstridte tilladelse.

Designer Ilse Jacobsen er hovedaktionær i selskabet IJH via sit selskab Ilja Holding.

Medie: Rubow Arkitekters regnefejl koster kommune 12 mio. kr.

Kommuners afslag på byggetilladelser kan være ulovlige

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier