EjendomsWatch

Grønt lys til 72 flydende studieboliger i København

Københavns Kommune har givet sit ja til, at Urban Rigger kan realisere sin drøm om en flydende container-studieby med 72 lejligheder, fitness-rum og tagterrasse på Refshaleøen.

Foto: PR

72 studieboliger lavet af skibscontainere bliver en realitet med Københavns Kommunes endelige ja til projektet.

Dermed kan udvikleren bag konceptet Urban Rigger realisere sin drøm om en flydende studieby på Refshaleøen i hovedstaden.

Arkitekt Bjarke Ingels er blandt idémændene bag containerbyen, som hans firma, Big, har været med til at tegne.

Der er givet tilladelse til at opføre seks såkaldte 'riggere'. Hver 'rig' har 12 boliger, en fælles tagteresse samt en kælder under vandoverfladen med fællesområde, fitness, depotrum og vaskeri.

Boligerne er på 24 kvm og 27 kvm med eget køkken og bad og kommer til at koste mellem 950.000-1.250.000 kr., skriver Home, som har fået til opgave at sælge de 12 første boliger.

Et af kravene til boligerne er, at det skal være studerende, som bor i dem.

"Det er et krav i lokalplanen, at der er tale om midlertidige studieboliger. Men køber behøver ikke være studerende, det er kun lejeren, der skal være det," forklarer Home-mægler Michael Hammerbak til EjendomsWatch.

Han siger dog, at man ikke bliver smidt ud med det samme, man er færdig som studerende.

Inde i en af container-studieboligerne. | Foto: PR
Inde i en af container-studieboligerne. | Foto: PR

10 år på Refshaleøen

Der er indgået en 10-årig lejekontrakt med Refshaleøens Ejendomsselskab, hvorefter de seks riggere skal flyttes til en anden lokation.

Det har dog ikke ændret ved interessen, at der er tale om en kortere lejekontrakt med kommunen, siger Michael Hammerbak:

"Der har været en kolossal interesse for de her boliger. Det er første gang, vi prøver at sælge sådan et koncept, så det var svært at vide, hvor prisen skulle være, og derfor har vi lagt den i den billige ende af skalaen. De andre studieboliger vil blive solgt som projektkøb, men det er ikke sikkert, de bliver billigere af den grund," siger han.

Det har især været interesse for boliger som forældrekøb, tilføjer mægleren.

Container-hjemmene er delvist selvforsynende med energi fra solpaneler på taget og varmeslanger indbygget i skroget til udnyttelse af energi fra havvandet, og det sænker udgifterne til boligen.

Den første rig er klar og færdigbygget, så de studerende kan flytte ind med det samme. De næste fem riggere (i alt 60 lejligheder) vil være klar 1. april 2019, lyder det i en pressemeddelelse.

Illustration af Ruban Riggers flydende studieby på Refshaleøen set oppefra. | Foto: PR
Illustration af Ruban Riggers flydende studieby på Refshaleøen set oppefra. | Foto: PR
 

Studiebolig-bygger ansætter ny udviklingsdirektør

CBRE slår på tromme for studie- og ældreboliger

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier