Ikea-boliger rykker ind i Danmark med første grundkøb: "Vi har fuld fart på"

Ikano Bolig, der udspringer af møbelkoncernen Ikea og har solgt over 6000 boligenheder i Sverige, er klar til at udrulle sin tidligere annoncerede ekspansion i Danmark med både opkøb og nyansættelser. Første grundkøb er på plads, siger direktør til EjendomsWatch.
Sådan ser en Ikano-bolig ud i svenske Malmö. Snart kommer boligtypen til Danmark. | Foto: PR-visualisering: Juul Frost Arkitekter.
Sådan ser en Ikano-bolig ud i svenske Malmö. Snart kommer boligtypen til Danmark. | Foto: PR-visualisering: Juul Frost Arkitekter.
Af Julie Thomsen

For René Brandt, direktør for Ikano Bolig i Danmark, er det seneste år gået med praktiske gøremål som at etablere kontor, få godkendt strategi og ansætte sin første medarbejder. Men snart kan han også offentliggøre virksomhedens første grundkøb i det boligkoncept, der udspringer af svenske Ikea.

"Vi har fået godkendt vores første grundkøb i bestyrelsen. Vi har lavet et grundkøb, som er endeligt på en ubetinget aftale," siger René Brandt til EjendomsWatch. Han tilføjer, at nærmere detaljer om købet først bliver offentliggjort, når man er "tættere på konceptet" for byggeriet.

Jomfrukøbet blev godkendt op til sommerferien, og der er endnu et grundkøb på vej, som mangler de sidste finjusteringer.

Selvom det er sparsomt med oplysninger om de to nye køb, er det dog sikkert, at de bliver med placering inden for den kommende letbane omkring København – nærmere betegnet mellem Køge, Roskilde og Hillerød og ind mod hovedstaden.

I fremtiden er Ikano Bolig klar til at investere "alt det, der er brug for" i nye grunde og boligprojekter, lyder det.

"Det er helt sikkert, at vi skal være store, men vi skal vælge de rigtige investeringer til at starte med, så vi skal ikke bare ud at købe til højre og venstre."

Ansættelser på vej

René Brandt ansatte Ikano Boligs første medarbejder Henrik Ankersen som seniorprojektudvikler i februar og er nu i gang med rekruttering af flere ansatte til kontoret i Glostrup tæt på søstervirksomheden Ikano Bank.

"Vi har fuld fart på, og vi er i gang med at rekruttere to nye medarbejdere og har en projektansættelse på vej også," siger han.

De to nye medarbejdere forventes at starte omkring slutningen af i år, oplyser han.

"Boliger til de mange"

Ikano Bolig retter blikket mod grunde, hvor det er muligt at bygge lejligheder eller rækkehuse, der skal sælges eller lejes ud til private. Og det skal være boliger, de fleste har råd til.

"Vi har sådan set frie rammer, ud over at vi skal følge samme strategi, som man skal i Sverige, hvor man laver boliger til de mange. Så vi er altså ikke i high-end-byggerierne, men vi er der, hvor mange mennesker har råd til at købe boligerne."

Ikano Bolig fokuserer på bæredygtige løsninger, som forenkler hverdagen for almindelige mennesker, fremgår det af hjemmesiden.

Den danske boligudvikler er dannet af svenske Ikano Bostad, der udvikler, ejer, bygger og administrerer boliger på det svenske marked.

Svenske Ikano Bostad, der ledes af Robert Jaaniste, blev dannet i 2009 og har lige under 500 ansatte. Omsætningen for 2017 lå på godt 1,8 mia. kr. og aktuelt er over 2000 boligenheder under produktion, mens andre 6200 er opført.

Ikano Bostad og Ikano Bolig ejes af af den svenske familie Kamprad, der står bag Ikea. Udover boliger beskæftiger Ikano sig også med bank, forsikring, detailhandel og produktion.

René Brandt er adm. direktør for Ikano Bolig. | Foto: PR.
René Brandt er adm. direktør for Ikano Bolig. | Foto: PR.
 

Nyt Ikea i København skrumper i størrelse 

Ikea-familien rykker ind i Danmark med boliger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også