EjendomsWatch

Nyt bykvarter med 700 boliger på vej i Aarhus

Endnu et erhvervsområde i den jyske by skal laves om til bydel med boliger. Der skydes dog også gang i erhvervsbyggeri med plads til 300-400 arbejdspladser i det nye kvarter.

Generisk luftfoto af Aarhus i Jylland. Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Et nyt boligprojekt stiller sig i køen af projekter med nye bydele i Aarhus. Denne gang er det erhvervsområdet Nordlandsvej i Vejlby lige ved letbanestationen på Torsøvej, som skal have et seriøst ansigtsløft.

Planen er, at der skal opføres 700 boliger af forskellige typer med forskellige materialer og facader. Ifølge lokalplanen skal 15 pct. af boligerne, svarende til ca. 8000 etagekvadratmeter, være almene. Blandt andet har Brabrand Boligforening fået opgaven med at bygge 80-100 familieboliger af forskellig størrelse i området. Herudover skal der også skydes gang i et erhvervsbyggeri med plads til 300-400 arbejdspladser i det nye kvarter, skriver Århus Stiftstidende.

Lokalplanen blev godkendt i byrådet i efteråret og er udarbejdet i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, arkitektfirmaerne Schmidt Hammer Lassen (SHL), Cubo Arkitekter og GPP Arkitekter og den aarhusianske investor Ole Pedersen, som ejer det meste af området.

"Lige nu er vi i gang med vejprojekter og andre forberedelser til byggeriet, og arkitekterne er begyndt at tegne på de enkelte bygninger. Vi forventer at gå i gang med byggeriet i første kvartal næste år," udtaler Jane Sundstrøm, som er udviklingschef i Ole Pedersens firma, til Århus Stiftstidende.

Forventningen er, at byggeriet vil stå færdig i løbet af de efterfølgende 3-5 år, skriver avisen.

Aarhus er Østjyllands vækstmagnet

Investorer og rådmand ser positivt på nyt milliardprojekt i Aarhus

DSB og MT Højgaard bag nyt milliardprojekt i Aarhus

Entreprenør og PKA skal bygge ny Aarhus-bydel til 1,2 mia. kr.

Pensionskasse investerer 350 mio. kr. i Aarhus-bydelen Gellerup

Forsiden lige nu

Ejendomsudvikleren Jens Schaumann: Man skal være stærk i troen

Når man køber retten til en byggegrund med finanskrisen blæsende om ørene og uden en lokalplan, så skal man have en vis mængde ’Clint Eastwood’ i maven. Det havde og har ejendomsudvikleren Jens Schaumann, og det betaler sig, viser nyt regnskab. Salget af lejligheder på ø-projektet Engholmene stryger af sted, siger han.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Dades på milliardopkøb i Aarhus, en politianmeldelse mod ejendomsudvikleren NPV og Jyske Bank i salgshumør, var nogle af nyhederne i den forløbne uge, hvor abonnenter på EjendomsWatch kunne læse journalistiske interviews med hovedpersonerne. Også Lars Thylander, ledelsen i Gefion Group og en ny minister trak overskrifter i ugens løb.

Konkursbo finder køber til TV-byens gamle studier

En privat investor har købt en del af DR's gamle hovedsæde i Søborg, som bl.a. har været anvendt til film- og tv-studier. Der er tale om et konkursbo med bygninger på 33.655 kvm til en offentlig værdi på 250 mio. kr. Bygningen har været drevet forkert, siger rådgiver til EjendomsWatch. (Opdateret.)

Lejerbo-udbryder indgår partnerskab med Domea.dk

Lejerbo Kolding, der følger i hælene på søsterorganisationen i København og forlader Lejerbo-organisationen, skal fra nytår stå på egne ben med egen administration. Men Domea.dk bistår alligevel på en del af det administrative. Formand har sommerfugle i maven.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier