EjendomsWatch

Nyt bykvarter med 700 boliger på vej i Aarhus

Endnu et erhvervsområde i den jyske by skal laves om til bydel med boliger. Der skydes dog også gang i erhvervsbyggeri med plads til 300-400 arbejdspladser i det nye kvarter.

Generisk luftfoto af Aarhus i Jylland. | Foto: Klaus Gottfredsen/Polfoto

Et nyt boligprojekt stiller sig i køen af projekter med nye bydele i Aarhus. Denne gang er det erhvervsområdet Nordlandsvej i Vejlby lige ved letbanestationen på Torsøvej, som skal have et seriøst ansigtsløft.

Planen er, at der skal opføres 700 boliger af forskellige typer med forskellige materialer og facader. Ifølge lokalplanen skal 15 pct. af boligerne, svarende til ca. 8000 etagekvadratmeter, være almene. Blandt andet har Brabrand Boligforening fået opgaven med at bygge 80-100 familieboliger af forskellig størrelse i området. Herudover skal der også skydes gang i et erhvervsbyggeri med plads til 300-400 arbejdspladser i det nye kvarter, skriver Århus Stiftstidende.

Lokalplanen blev godkendt i byrådet i efteråret og er udarbejdet i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, arkitektfirmaerne Schmidt Hammer Lassen (SHL), Cubo Arkitekter og GPP Arkitekter og den aarhusianske investor Ole Pedersen, som ejer det meste af området.

"Lige nu er vi i gang med vejprojekter og andre forberedelser til byggeriet, og arkitekterne er begyndt at tegne på de enkelte bygninger. Vi forventer at gå i gang med byggeriet i første kvartal næste år," udtaler Jane Sundstrøm, som er udviklingschef i Ole Pedersens firma, til Århus Stiftstidende.

Forventningen er, at byggeriet vil stå færdig i løbet af de efterfølgende 3-5 år, skriver avisen.

Aarhus er Østjyllands vækstmagnet

Investorer og rådmand ser positivt på nyt milliardprojekt i Aarhus

DSB og MT Højgaard bag nyt milliardprojekt i Aarhus

Entreprenør og PKA skal bygge ny Aarhus-bydel til 1,2 mia. kr.

Pensionskasse investerer 350 mio. kr. i Aarhus-bydelen Gellerup

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier