Bonava indleder forårsopkøb på Amager

Den børsnoterede projektudvikler køber byggegrund til boligprojekt i Ørestad. Topchef tror på yderligere investeringer i løbet af de kommende måneder.
Torben Modvig, adm. direktør i Bonava. | Foto: PR
Torben Modvig, adm. direktør i Bonava. | Foto: PR

Bonava er køber af 9100 etagemeter byggeret i Ørestad Syd af By & Havn, skriver den svenskbaserede projektudvikler i en pressemeddelelse.

Bonava planlægger at udvikle 92 lejligheder og rækkehuse i projektet, der har fået navnet Fasanrækkerne efter den nærliggende Fasanskoven. Ifølge Torben Modvig, adm. direktør i Bonava, skal investeringen snarest muligt følges op af yderligere opkøb.

"Vi har i løbet af de seneste uger købt jord i henholdsvis Greve og Charlottenlund og nu Ørestad. Får jeg mine ønsker opfyldt, bliver det til endnu flere indkøb her i foråret. Der er en solid efterspørgsel efter familieboliger i hovedstadsområdet, og vi har ambitioner om at udvikle en stor andel af de nye hjem," siger han i meddelelsen.

Sælgeren By & Havn oplever også den stor efterspørgsel efter byggegrunde i øjeblikket.

"Ørestad er blevet en kæmpe succes, og vi mærker en stor interesse efter at investere i området. Folk har for alvor fået øjnene op for de mange kvaliteter, som Ørestad har – både i forhold til boliger, infrastruktur og byliv," siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn, i meddelelsen.

Første spadestik til Fasanrækkerne forventes at blive i anden halvdel af 2018 og med indflytning i begyndelsen af 2020. Projektet er tegnet af Juul Frost Arkitekter og bliver DGNB-guldcertificeret.

I december afleverede Bonava Fælledudsigten II til den svenske ejendomsinvestor Balder som de sidste af i alt 178 boliger i Nordre Fælledkvarteret, der også ligger ved Ørestad.

Bonava-gruppen er ifølge eget udsagn Nordeuropas største boligudvikler og omsatte i 2017 for 14,5 mia. svenske kr., svarende til knap 10,5 mia. kr.

Over 100 boliger i støbeskeen ved Charlottenlund Station

Bonava opfører 250 boliger i Greve

Bonava slås med miljøsag ved grundsalg i Nordsjælland

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også