Nyt lejlighedshotel til 750 mio. kr. er målrettet expats

Falk-Rønne & Kierkegaard bygger et 'holistisk' lejlighedshotel på 17.000 kvm i Ørestad på Amager til en værdi af over 750 mio. kr. Udlændinge er tænkt som lejere.
Foto: PR-visualisering: Kant Arkitekter
Foto: PR-visualisering: Kant Arkitekter

Når man flytter til et andet land, er det ikke lige let at finde et sted at bo - heller ikke selvom tegnedrengen godt kan tåle de dyre lejekontrakter.

Den danske liebhaverudvikler Falk-Rønne & Kierkegaard er derfor gået i gang med at opføre et lejlighedshotel på ca. 17.000 kvm i Ørestad på Amager i København. Hotelbyggeriet har en værdi på over 750 mio. kr. og er målrettet såkaldte expats, som er udlændinge, der ofte har et højt uddannelsesniveau, og allerede har jobs parat i landet, de flytter til.

Det skriver Børsen.

Tal fra Dansk Industri viser, at der er ca. 46.000 udenlandske fuldtidslønmodtagere i Danmark på leder- eller et højere kvalifikationsniveau, svarende til 23 pct. af al udenlandsk arbejdskraft i landet. Tallene viser ydermere, at andelen af expats, der arbejder på et højt kvalifikationsniveau, er steget med 43 pct. de sidste fem år, skriver Børsen.

Det nye lejlighedshotel kommer til at have 450 hotellejligheder fordelt i tre tårne og får navnet Holistic House. Den månedlige husleje kommer til at ligge et sted mellem 12.000-20.000 kr. alt afhængig af størrelsen på lejligheden, som kommer til at være på 20 til 45 kvm. Herudover kommer der også til at være en daginstitution i et fjerde tårn. Med det vil Falk-Rønne & Kierkegaard, der udvikler ejendomme i København og Nordsjælland, forsøge at imødekomme den potentielt stigende efterspørgsel.

"Expats starter typisk med at bo på et hotel. Det, vi tilbyder her, er en hybrid mellem lejligheder og hotel. Så de slipper for at bo midlertidigt flere steder på enten hotel eller lejligheder," siger Teddy Brandt Kierkegaard, adm. direktør Falk-Rønne & Kierkegaard, til Børsen.

Bag projektet står kapitalpartneren Artha Kapitalforvaltning, som er hovedaktionær i projektet.

Det forventes, at byggeriet skydes i gang i slutningen af 2018, og lejlighederne står indflytningsklar i første kvartal af 2019, skriver Falk-Rønne & Kierkegaard på sin hjemmeside.

Nordsjællandsk hotel vil udvide med 55 nye værelser

Artha poster trecifret millionbeløb i nordsjællandsk badehotel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også