EjendomsWatch

Hospitalschef får fyreseddel efter ulovligt udbud af milliardbyggeri

Hele udbudsprocessen omkring det nye akuthus på Bispebjerg Hospital skal igennem en advokatundersøgelse efter alvorlig kritik. Sagen er ekstraordinær, lyder det fra politiker.

Claes Brylle Hallqvist er blevet fyret som vicedirektør på Bispebjerg Hospital. | Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard

Skandalesagen om ulovlig favorisering i forbindelse med et udbudt byggeprojekt på Bispebjerg Hospital har ført til, at Claes Brylle Hallqvist, hospitalets projektdirektør og vicedirektør, er blevet afskediget. Det skriver Jyllands-Posten.

Beslutningen er truffet af Region Hovedstadens forretningsudvalg og kommer som en konsekvens af kritik, som Klagenævnet for Udbud har rejst af processen, hvor man skulle vælge mellem tre konsortier, der kæmpede om at vinde opgaven med at tegne det nye akuthus på Bispebjerg Hospital til 1,6 mia. kr. Klagenævnet konkluderede, at der blev snydt på vægten, da opgaven blev givet til et konsortium med firmaet KHR Arkitekter i spidsen.

Samtidig har regionens forretningsudvalg besluttet, at hele udbudsprocessen skal gennemgås af et eksternt advokatfirma.

"Det er den meget alvorlige klagenævnskritik, der gør, at projektdirektøren er blevet afskediget. Sagen har en ekstraordinær karakter, og de alvorlige fejl skal selvfølgelig have konsekvenser for de implicerede," siger Martin Geertsen (V), regionsrådsmedlem og medlem af regionens forretningsudvalg.

C.F. Møller sender endnu større erstatningskrav efter udbudsnederlag

Medie: Ny mistanke om fusk ved milliardbyggeri

Arkitekter blev fejlagtigt favoriseret i milliardbyggeri

Mere fra EjendomsWatch

Schweiz-investor i nyt opkøb – rådgiver på trapperne med 1 mia. kr. yderligere

Swiss Life med knap 650 mia. kr. i ejendomme har med hjælp fra Kristensen Properties købt op i Aarhus for over 100 mio. kr. Kent Hoeg Sørensen, adm. direktør i selskabets danske brohoved, er igang med at lægge sidste hånd på fire køb mere. ”Swiss Life er ikke færdige i Danmark. De kan genkende en god investering,” siger han.

Østjysk vækstkommune går på investorjagt

I Hornslet, 20 km nord for Aarhus, søger Syddjurs Kommune nu ”en ambitiøs partner”, der udover at gøre byen større, også skal gøre den bedre. Projektleder håber på interesse fra både udviklere og pensionskasser.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier