EjendomsWatch

Blæst om hotel på fredet jord

Investor vil udbygge sin investering i to ejendomme, men hotelbyggeri på fredet område i Gilleleje får modstand.

Foto: Gilleleje.nu PR

Hotelplaner i Gilleleje har splittet Fredningsnævnet og fået Danmarks Naturfredningsforening til at anke sagen, som derfor nu skal gå om.

"Han vil gerne bygge en restaurationsbygning på det fredede areal," siger Linda Bruhn Jørgensen, formand for Danmarks Naturfredningsforening i Gribskov, om baggrunden for klagen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hotelejeren Humberto Orsini har købt Det Gamle Rådhus og Pyramiden i Gilleleje og har han søgt om lov til at tilbygge en restaurant på 150 kvm på det fredede område kaldet "Den grønne kile".

Men kilen sikrer god offentlig adgang til vandet og må derfor ikke begrænses, mener naturfredningsforeningen.

Fredningsnævnet for Nordsjælland har dog givet dispensation med et snævert flertal på to mod en. Det er de to politisk valgte medlemmer af nævnet, der er for dispensationen, mens det tredje medlem, en dommer, mener, at det er i strid med formålet for fredningen.

Gribskov Kommune er sælger af grunden, og købet er betinget af, at en lokalplan for området går igennem. I ansøgningen til Fredningsnævnet argumenterer kommunens forvaltning for, at det er en god idé at give dispensationerne.

Sagen skal nu behandles af Miljø- og Fødevareklagenævnet. Indtil da kan byggeriet ikke gå i gang, da klagen har opsættende virkning.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis)

Nordsjællandsk pyramide bliver til badehotel

Pyramide og rådhus sælges i Nordsjælland

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier