PFA på vej med salg af city-ejendom for et milliardbeløb

Det tidligere postkontor i Købmagergade i København er efter mindre end tre års ejerskab på vej ud af porteføljen hos PFA Pension, der i første omgang vil teste markedets interesse. (Opdateret)
Foto: PR
Foto: PR

(Artikel opdateret 6. september kl. 10.30 med kommentarer fra PFA Pension.)

PFA Pension har på under tre år investeret omkring 800 mio. kr. i overtage og gennemrenovere Postnords gamle postkontor i Købmagergade i København. Nu er PFA klar til at sælge ejendommen videre i en handel, der vil fordoble investeringen, skriver mediet Insidebusiness.

Med en salgspris, som mediet opgør til 1,6-1,7 mia. kr., er der tale om historisk høj pris, som PFA har bedt mæglerne hos Red Cushman & Wakefield undersøge mulige købere til.

"Ifølge Insidebusiness’ oplysninger har flere mæglere budt ind på opgaven med at sælge PFA’s juvel, men Red er blevet valgt, blandt andet fordi det er lykkedes mægleren at overbevise pensionskassen og ejendomsdirektør Michael Bruhn om, at man kan sælge til en pris, der svarer til et afkastkrav på 3 pct.," skriver mediet.

I en efterfølgende pressemeddelelse fra PFA Pension bekræfter selskabet, at det har udbudt ejendommen.

"Priserne på erhvervsejendommene i København afspejler den stigende efterspørgsel, vi har set de senere år. Vi er på den ene side en langsigtet investor, der har brug for langvarige og stabile afkastkilder, samtidig har vi også en ambition om løbende at tilpasse vores ejendomsportefølje, så den passer til vores strategi under hensyntagen til prisudviklingen på ejendomsmarkedet," siger Michael Bruhn i meddelelsen.

PFA købte i 2014 den dengang tomme ejendom Postgaarden. Siden da har pensionsselskabet i 2015-2017 videreudviklet den historiske bygning ved at renovere den med respekt for bygningens oprindelige karakteristika. De nye eksklusive butiksarealer i bygningen har bl.a. tiltrukket lejere som H&M’s brand Arket, Fritz Hansen samt Sephora. Kontorerne er udlejet til spiludvikleren Unity, Momondo samt Fredericia Furniture, fremgår det.

Det samlede erhvervsareal for den over 300 år gamle bygning er opgjort til godt 16.000 kvm, mens bygningsarealet udgør knap 11.000 kvm.

Det mulige salg omfatter også den bagvedliggende ejendom Niels Hemmingsens Gade 24, som rummer 6000 kvm og som PFA overtog i 2016.

PFA investerer over 1 mia. kr. i fire nye kollegier

PFA Ejendomme køber for 850 mio. kr. kontorer i Aarhus

Familie sælger strøgejendom i København til schweizisk luksusimperium

Freja overtager city-ejendomme for små 400 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også