EjendomsWatch

Fusk med byggesager koster embedsmand jobbet

Odense Kommune bortviser medarbejder, der sideløbende med sit job som byggesagsmedarbejder har taget sig betalt for at rådgive virksomheder i sager, han selv har stået for behandlingen af.

Foto: Ritzau Scanpix/Jonathan Bjerg Møller.

En sag om embedsmisbrug ryster Odense Kommune.

Kommunen har med øjeblikkelig virkning bortvist en medarbejder i By- og Kulturforvaltningen, oplyser Anne Velling, direktør i forvaltningen.

Ifølge TV 2/Fyn har medarbejderen taget sig betalt for at rådgive og vejlede virksomheder og private. Herefter han han selv i nogle af sagerne foretaget den efterfølgende sagsbehandling.

"Jeg er virkelig rystet. Det er meget alvorlig, og jeg sætter næsen i dette spor og får ryddet op hurtigst muligt," siger direktøren til TV 2/Fyn.

Ifølge direktøren er der foreløbig kendskab til omkring 25 sager, men der kan komme flere. Sagerne går tilbage til 2015, og en undersøgelse igangsættes nu af et eksternt advokatfirma, fremgår det.

Erhvervsejendomme midt i Odense bliver til boliger

Pensiondanmark opfører nyt bankhovedsæde i Odense

Topdanmark bygger Odense-boliger for 400 mio. kr. 

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier