EjendomsWatch

Realkreditlån til boligejendomme stiger

De private udlejningsejendomme fylder en større del af det danske realkreditlånemarked. Realkreditinstitutternes udlån til private udlejningsejendomme er nu 300 mia. kr., viser nye tal.

Foto: Google Street View

Det samlede realkreditudlån til private udlejningsejendomme er siden 2014 steget med 11 pct., og efter ejerboliger og fritidshuse er de private udlejningsejendomme den ejendomskategori med mest udlån hos realkreditinstitutterne. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Nationalbank ifølge Finans Danmark.

"De danske realkreditlån er ikke kun attraktive for private boligejere. Investorer i boliger med udlejning som formål bruger også realkreditlån til at finansiere deres udlejningsejendom. Realkreditinstitutternes udlån til private udlejningsejendomme er nu 300 mia. kr.," siger Ane Arnth Jensen, viceadm. direktør i Finans Danmark, i en pressemeddelelse.

De sidste tre år er beholdningen af fastforrentede lån til private udlejningsejendomme steget med 38 pct. og udgør nu knap en tredjedel af udlånet. Over samme periode er udlån med afdrag steget med 33 pct., og næsten halvdelen af de samlede udlån til private udlejningsejendomme er nu med afdrag.

"Tendensen i lånemarkedet for private udlejningsejendomme minder om den generelle udvikling på lånemarkedet for ejerboliger. Udlejerne fastlåser i højere grad renten for at sikre sig mod renteudviklingen i fremtiden. Desuden vælger udlejerne i højere grad lån med afdrag," siger Ane Arnth Jensen.

Finans Danmark er interesseorganisationen for banker og realkredit i Danmark.

Regeringen vil benytte statslån til almene boliger i stedet for realkreditlån

Realkreditselskab spår lukning med ny almen lånemodel

Domea.dk-formand om almene statslån: Spændende

Mere fra EjendomsWatch

ATP får hak i tuden af Finanstilsynet

Pensionsselskabet får påtale for ikke at have haft et betryggende grundlag til at måle risiko. Tilsynet peger bl.a. på værdiansættelsen af ejendomme.

Briefing uge 38: Håndslag på huslejeloft

Det flittigt diskuterede huslejeloft blev i denne uge vedtaget, og det får konsekvenser for branchen, mener flere aktører. Samtidig faldt to trecifrede millionhandler på plads i lighed med en personlig konkurs samt anklager om monopollignende tilstande. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier