EjendomsWatch

Domea.dk-formand om almene statslån: Spændende

Formanden for et af Danmarks største boligadministrationsselskaber er positivt stemt over for regeringens planer om at finansiere almene boliger via lån hos staten i stedet for hos realkreditinstitutterne. Han foreslår også, at pensionsselskaberne skal have mulighed for at investere i den almene sektor.

Jens-Anker Gjelstrup, bestyrelsesformand i Domea.dk fra 2015 og valgt til yderligere to år på posten i 2017. | Foto: Jacob Ljørring for Domea.dk

Hos Domea.dk, som administrer mere end 50.000 lejemål i Danmark, ser man ifølge bestyrelsesformanden positivt på regeringens oplæg om at finansiere almene boliger via statslån i stedet for som nu, hvor finansieringen sker via realkreditlån. Jens-Anker Gjelstrup, bestyrelsesformand for Domea.dk, skriver i et debatindlæg i Vejle Amts Folkeblad, at man synes, at "det lyder som et spændende forslag".

Jens-Anker Gjelstrup mener, at landets mere end en million lejere i alt for mange år har skulle betale tårnhøje bidragssatser på lån, som der ingen risiko er på for realkreditselskaberne, fordi alle lån er givet med kommunegaranti.

"I en tid hvor den almene boligsektor skal spare 1,5 milliarder frem mod 2020 på vores driftsudgifter, er det naturligt, at vi kigger på alle områder, når det gælder besparelser — besparelser, der kommer alle lejere til gode i form af lavere husleje," skriver Jens-Anker Gjelstrup i debatindlægget.

Han håber på mere konkurrence, da det kun vil komme lejerne til gavn. En anden mulighed kunne ifølge Jens-Anker Gjelstrup være, at pensionsselskaberne fik mulighed for at investere i almene boliger.

Cepos: Lad pensionsselskaber yde lån til den almene sektor — og drop statsstyringen

Embedsmænd advarede om usikkerhed ved statslån til almene boliger

BL-direktør finder ny almen lånemodel unødvendig

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier