EjendomsWatch

Opgør mellem byggematadorer bliver til film

Slagsmålet mellem de to byggematadorer op gennem 1970'erne, Axel Juhl-Jørgensen og Bøje Nielsen, skal filmatiseres. Juhl-Jørgensen advarer idémændene.

Afdøde byggematador Bøje Nielsen i sin storhedstid på sit gods. | Foto: /ritzau/Erik Petersen

Skuespilleren Ulrich Thomsen vil efter planen kunne ses i biograferne som byggematador, når et af danske erhvervslivs mest bitre personopgør bliver filmatiseret i 2018.

Det er slagsmålet mellem de to byggematadorer Axel Juhl-Jørgensen og Bøje Nielsen, som ifølge ugebladet Her & Nu skal blive til film.

De to entreprenører grundlagde i 1970 Dansk Totalentreprise, der fik stor succes. Men i 1982 skiltes parterne. Axel Juhl-Jørgensen fortsatte alene i Danbyg-koncernen, mens Bøje Nielsen blev erklæret konkurs, selvom han faktisk ikke var insolvent, men kun illikvid.

Over for Ekstra Bladet advarer Axel Juhl-Jørgensen filmens manuskriptforfatter Dan Hoffmann om at lade John Lindskogs portrætbog "Røvrendt" — om Bøje Nielsen — være udgangspunkt for filmen:

"Det er en lortebog at basere historien på, for den er fyldt med løgn og bedrag. Filmen vil sikkert tiltrække sig meget opmærksomhed, og jeg vil blande mig meget, meget aktivt i, hvad der kommer til at blive fortalt om min rolle i Bøjes deroute. Hvis de har tænkt sig at køre i John Lindskogs kølvand, så får de så meget ballade med mig, at det bliver dyrt for dem," siger han.

Byggematadors gamle gods sat til salg

Danmarks længste kontorejendom får ny ejer 

Byggematadors tidligere gods er blevet solgt

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier