EjendomsWatch

Sprudlende investeringslyst sikrer hotellernes fremtid

Der bliver ikke sparet på investeringskronerne i hotelbranchen, og det er gode nyheder for branchens fremtid.

Foto: Joachim Ladefoged/Polfoto

Fremtiden for den danske hotelbranche ser lys ud, og det skyldes i høj grad den blomstrende investeringslyst, der hersker i øjeblikket.

Det siger Mette Feifer, der er markedsdirektør hos Dansk Erhverv, efter at 2016 blev det syvende rekordår for danske hoteller, når det kommer til overnatninger.

"Fremtiden for hotelbranchen ser god ud, og branchen er helt klar til at investere i flere turister til Danmark."

"Lige for tiden går der ikke en dag eller en uge uden store investeringer på det her område," siger hun og peger på Royal Arena i Ørestad og et nyt badeland i Høje Taastrup som eksempler.

Investorer bag ny aquapark til flere milliarder lokkes med pænt afkast

Faktisk har investeringslysten været så stor i hovedstadsområdet, at det er blevet overhalet af byer vest for Storebælt, når man kigger på, hvor stor en del af hotelværelserne, der er blevet solgt.

"Der er kommet rigtig mange nye hoteller samtidig med, at man har oplevet en vækst i antallet af overnatninger. Derfor stiger udnyttelsesgraden ikke lige så meget i procent, som den gør andre steder i landet," siger hun.

Antallet af overnatninger i Region Hovedstaden og Sjælland er steget med 3 pct., mens det øvrige Danmark har oplevet en stigning på 6 pct. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

"Jeg fik gåsehud, da det gik op for mig, at det ville lykkes. Det er en drøm"

Pensionskasser satser milliarder på hoteller

Lavprishoteller kan give jackpot

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier