Frejas andenviolin pakker ned efter 14 år

Carsten Rasmussen stopper i statens ejendomsselskab til fordel for et job i Refshaleøens Ejendomsselskab.
"Det har været en alsidig opgave at arbejde med statens ”efterladte” ejendomme, hvor man aldrig ved, hvad der ligger lige om hjørnet," udtaler Carsten Rasmussen, direktør i Freja Ejendomme, som han nu forlader. | Foto: PR / Freja Ejendomme
"Det har været en alsidig opgave at arbejde med statens ”efterladte” ejendomme, hvor man aldrig ved, hvad der ligger lige om hjørnet," udtaler Carsten Rasmussen, direktør i Freja Ejendomme, som han nu forlader. | Foto: PR / Freja Ejendomme

Direktør i Freja Ejendomme Carsten Rasmussen har efter 14 års ansættelse valgt at opsige sin stilling, meddeler selskabet torsdag i en pressemeddelelse.

Han skal i stedet være udviklingschef hos Refshaleøens Ejendomsselskab, hvor en anden med erfaring med statsligt ejerskab regerer: Jes Transbøl med en fortid i DSB Ejendomme.

”Jeg har valgt at blive engageret i det, som jeg ser som den absolut mest interessante byudviklingsopgave i Danmark de kommende år,” siger han om sit nyt job.

”Freja har været en stor del af min identitet i mange år og spændende projekter, store som meget små, har fyldt rigtig meget. Det har været en alsidig opgave at arbejde med statens ”efterladte” ejendomme, hvor man aldrig ved, hvad der ligger lige om hjørnet,” fortsætter han i meddelelsen, hvori han fremhæver såvel Jernbanebyen som udviklingen af Vridsløselille Fængsel som to projekter, han har haft en rolle i.

Vigtig ånd

Adm. direktør Christina Jørgensen, der satte sig i chefstolen sidste år uden at Carsten Rasmussen var kandidat til samme job, udtaler:

”Carstens meritter taler for sig selv. Han har ydet en kæmpe indsats gennem årene og har med sin faglige indsigt virkelig sat sit præg på mange projekter rundt om i landet. Samtidig har han med sin altid venlige og vedkommende personlighed udgjort en meget vigtig del af Freja-ånden her på kontoret. Han har spillet en stor rolle i udviklingen af Freja til det selskab vi er i dag. Jeg ønsker ham sammen med alle vores kollegaer alt det bedste fremover.”

Udover udviklingen af Jernbanebyen og Vridsløselille Fængsel har Carsten Rasmussen været inde over projekter som Harsdorffs Hus, Holsteins Palæ, Bournonvilles Passage, Horsens Statsfængsel, flere politistationer og domhuse over hele landet, nye eksklusive boligbebyggelser på Strandpromenaden i København og i Vedbæk, samt studieboliger i Sorgenfri og på Frederiksberg, fremhæver Freja.

Carsten Rasmussen, der fratræder sin stilling i Freja Ejendomme ved udgangen af november, er uddannet arkitekt og kom til Freja Ejendomme i 2008, hvor han startede som udviklingsdirektør. Inden da var han chef for projektudvikling i Aarhus Kommune.

Freja Ejendomme indlemmer chefadvokat i ledelsen

Chef forlader Freja Ejendomme uden nyt job på hånden – ”et mega svært valg”

Freja-chef: Vi har fået en opgave – den tager vi på os og smøger ærmerne op

Ny Freja-direktør går efter at skabe værdi på den lange bane

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også