EjendomsWatch

S sætter en stopper for 112 års K-dominans i Frederiksberg

Enhedslisten blev det største parti i rød blok, men borgmesterpost i Frederiksberg går til Socialdemokratiet.

"Der er mange frederiksbergborgere, der har stemt på andre partier end vores partier, og det er vi meget ydmyge omkring," siger Frederiksbergs nye borgmester, Michael Vindfeldt. | Foto: Martin Sylvest

Michael Vindfeldt (S) bliver ny borgmester i Frederiksberg Kommune, hvor De Konservative har haft posten i 112 år.

Det står klart onsdag morgen, hvor Vindfeldt sammen med De Radikale, Enhedslisten og SF har afsluttet konstitueringen.

"Det er ikke mig, der vælter De Konservative efter 112 år. Det er et samlet hold, der har vundet," siger Vindfeldt tidligt onsdag morgen til pressen.

"Vi har læst valgresultatet på den måde, at der er mange frederiksbergborgere, der har stemt på andre partier end vores partier, og det er vi meget ydmyge omkring," lyder det.

Han understreger, at de "rækker hånden frem til et bredt samarbejde".

Dermed er borgmesterposten på plads i en af de kommuner, der var mest fokus på i hele kommunalvalget.

"Frederiksberg har fået et nyt makkerpar i form af mig som borgmester og Lone Loklindt fra Radikale Venstre som førsteviceborgmester," siger Vindfeldt.

"Det skal være et bredt samarbejdende folkestyre. Det er det, borgerne forventer af os, og det vil vi gøre alt for at facilitere på den bedst mulige måde," lyder det.

Tidligere på natten erkendte den nuværende borgmester, Simon Aggesen (K), at det så svært ud i forhold til at beholde magten.

De Konservative blev ellers det største parti i kommunen med 40,4 procent af stemmerne svarende til 13 ud af 29 mandater.

"Vi har måske lige tabt en halvleg - den er 112 år lang. Til gengæld er der ikke lang tid til den næste halvleg begynder. Det er om fire år," lyder det fra Aggesen onsdag morgen.

Enhedslisten blev næststørste parti med 17,5 procent af stemmerne, hvilket er nok til seks mandater.

Socialdemokratiet, som altså nu får borgmesterposten, blev tredjestørst med 17,0 procent af stemmerne. Men de fem S-mandater krydret med mandaterne fra Radikale og SF var altså nok til at sikre et nyt flertal.

S tager overborgmesterpost i København trods vælgerlussing

Boliger under nødlidende Frederiksberg-fond bliver måske almene

Erhvervsstyrelsen går ind i sag om borgmesters bolighandel 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier