EjendomsWatch

Østjylland ramt af største udbud af detaillokaler i fire år

Trods opsving og tårnhøj beskæftigelse er interessen for at leje sig ind i butikslokaler på sit laveste niveau siden 2016 i Østjylland, viser nye tal fra ejendomsportal.

Foto: Martin Lehmann

Færre og færre ønsker at leje sig ind i detailbutikker i Østjylland.

Nye tal fra boligportalen Ejendomstorvet.dk viser, at udbuddet af detaillokaler i Østjylland er på sit højeste i fire år.

Sidste år steg udbuddet med 12.800 kvm. Den negative udvikling er kun overgået af København By, hvor udbuddet steg med 15.200 kvm i samme periode.

"Østjylland har nu 126.400 detailkvadratmeter i udbud, hvilket er 6,2 procent af den totale mængde detaillokaler i landsdelen. Østjylland klarer sig stadig bedre end landsgennemsnittet, som ligger på 6,6 procent," udtaler Nicholas McFall, analytiker hos Ejendomstorvet.dk, i en pressemeddelelse.

Selvom økonomien er god og beskæftigelsen høj, så er interessen for at leje eller købe detaillokaler i Østjylland stadig faldende. Det skyldes blandt andet nye markedsforhold, som tvinger butikkerne væk fra gaden, skriver portalen, som er ejet af landets erhvervsmæglere.

"Butikkerne bliver nødt til at tilpasse sig den stigende digitalisering af markedet for at kunne overleve. Mange butikker flytter en del af deres omsætning online mens nogle helt vælger kun at fokusere på internethandel. Vi oplever en nedgang i tilstedeværende detailkæder i Danmark, som giver en helt naturlig øget tomgang. Vi ser desuden en stigende tendens til, at efterspørgslen retter sig mod mindre lokaler end tidligere, særlig tydelig er denne tendens på strøgbeliggenheder. Men vi er inde i en tilpasningsperiode, og jeg tror på, at udbuddet vil falde igen i den kommende tid," lyder det fra Lars Kjær, partner og udlejningschef hos erhvervsmægleren Danbolig i Århus.

Det er yderområderne, som er hårdest ramt af det stigende udbud.

En konsekvens heraf bliver, at butikkerne tvinges til at specialisere sig for at kunne give en service, som kunderne ikke kan få på internettet, mener ejeren af Realmæglerne i Horsens, Henning Reinholdt.

Tomgangen stiger i danske erhvervslokaler

Antallet af tomme butikslokaler er det højeste i flere år

Ejendomdanmark ser spæde tegn på økonomisk afmatning

Små butikslokaler har svært ved at finde lejere

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier