EjendomsWatch

Fagfolk har høje forventninger til ny stadsarkitekt

Camilla van Deurs overtager fredag stillingen som stadsarkitekt i København. Det gør hun med opbakning fra flere folk i arkitekt -og byplanlægningsbranchen.

Camilla van Deurs er Københavns nye stadsarkitekt. | Foto: PR/Nils Hartmann.

Når 42-årige Camilla van Deurs skifter jobbet som partner i Gehl Architects ud med en stilling som stadsarkitekt, bliver det med roser fra branchen. I et portræt i nichemediet Politiken Byrum modtager hun ros fra både sin gamle arbejdsgiver Jan Gehl såvel som forskellige foreninger.

En af grundene er, at Camilla van Deurs blandt andet har mere international erfaring end sin forgænger Tina Saaby.

"Hvor Tina har orienteret sig meget ud fra København, kommer Camilla med erfaringerne udefra," siger arkitekt Lone Feifer, programdirektør i Velux Group og medlem af bestyrelsen i Akademisk Arkitektforening til Politiken Byliv.

Andre personer, der i udtrykker høje forventninger og tillid til den nye stadsarkitekt er Jan Gehl og Henriette Vamberg fra Gehl Architects, Jens Eger, der der projektudviklingsdirektør hos developeren De Forenede Ejendomsselskaber, Natalie Mossin, der er institutleder på Kunstakademiets Arkitektskole og Marco Berenthz, der er leder af Arkitektforeningen København.

Hun roses blandt andet for at kunne skabe byrum, som alle er glade for og for at have stærke faglige og ledelsesmæssige kompetencer.

Københavns nye stadsarkitekt vil have udviklere til at tage større samfundsansvar

København har fundet sin nye stadsarkitekt 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier