EjendomsWatch

København har fundet sin nye stadsarkitekt

Partner hos arkitektfirmaet Gehl afløser Tina Saabye Madsen på posten.

København har fundet sin nye stadsarkitekt. Foto: Ritzau Scanpix/Brian Bergmann.

1. februar tiltræder Camilla van Deurs som ny stadsarkitekt i København, oplyser Københavns Kommune.

Hun har gennem 11 år arbejdet med bystrategier, byrumsdesign, masterplaner, borgerinddragelse og lokalplaner over hele verden og kommer fra en stilling som partner hos Gehl Architects.

"København ekspanderer jo voldsomt, og der er et enormt pres på byggeriet og boligmarkedet. I den sammenhæng er jeg ligesom politikerne i København optaget af helhedsperspektivet. De nye bydele må ikke lukke sig om sig selv, men skal være åbne og tilgængelige for resten af byen. Det er vigtigt, at man også tænker fx folkeskoler, institutioner og ældreboliger ind i de nye byområder, og der skal være god plads til de rekreative områder,” siger Camilla van Deurs i en meddelelse.

I København er det stadsarkitektens rolle at rådgive kommunens politikere og forvaltninger om byudvikling, planlægning og arkitektur, ligesom stadsarkitekten har en betydelig kommunikationsopgave både i forhold til den hjemlige debat og ved at være Københavns stemme i internationale sammenhænge, lyder det.

"Camillas faglige profil matcher på fornem vis visionerne i kommunens arkitekturpolitik og vores byudviklingsstrategi 'Fællesskab København'. Begge dele handler om at udvikle attraktive byrum og nye byområder i samskabelse med borgerne og med et øget fokus på grønne løsninger," siger vicedirektør Karsten Biering Nielsen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i meddelelsen.

Esbjerg vil ansætte stadsarkitekt

"Hendes solide faglige fundament og erfaring fra både Danmark og udlandet bliver vigtige inspirationskilder, når vi skal udvikle helhedsløsninger, hvor arkitektur, klimaudfordringer, mobilitet og ressourcegenanvendelse skal spille sammen inden for de økonomiske rammer, som vi har i København," fortsætter han.

Esbjerg vil ansætte stadsarkitekt

København skal have ny stadsarkitekt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier