EjendomsWatch

Københavns nye stadsarkitekt vil have udviklere til at tage større samfundsansvar

København skal lade sig inspirere af USA, hvor udviklere tager et større samfundsansvar. Det siger Københavns nye stadsarkitekt, der ikke mener, der er nok variation i københavnske byrumsprojekter.

Camilla van Deurs, Københavns nye stadsarkitekt. Foto: PR/Nils Hartmann.

Københavns nye stadsarkitekt Camilla van Deurs vil bruge sin erfaring fra USA til at få københavnske udviklere til at tage et større samfundsansvar.

Det skriver Politiken Byrum.

I USA har kommunerne en mindre økonomi end i Danmark, og det gør det nødvendigt, at private tager over. Derfor er der en større bevidsthed om at lave sociale programmer, siger Camilla van Deurs.

"Og her kan vi godt blive lidt mere ambitiøse. Vi kan i hvert fald gensidigt sikre, at ligesom developerne kan stille krav om for eksempel en hurtig proces, så kan samfundet også stille krav til dem," siger hun til mediet.

Adspurgt om de københavnske udviklere har haft det for let, siger hun, at der er en tendens til, at byrumsprojekter hovedsageligt består af caféfunktioner i nybyggerier. Her har hun et mål om, at der skal være mere ikke-kommercielt, skriver Politiken Byrum.

42-årige Camilla van Deurs kommer fra en stilling som partner gennem 10 år i Gehl Architects. Hun har arbejdet i flere verdensdele med byanalyser- og strategier samt masterplaner og lokalplaner.

Hun tiltræder sin stilling som Københavns nye stadsarkitekt 1. februar.

København har fundet sin nye stadsarkitekt

Esbjerg vil ansætte stadsarkitekt

København skal have ny stadsarkitekt

Stadsarkitekt: De næste 10 år tilhører Aarhus

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier