EjendomsWatch

Ny bestyrelsesformand for arkitekternes brancheorganisation

Danske Arkitektvirksomheders nye formand arbejder til daglig hos JJW Arkitekter. Direktøren for brancheorganisationen, Lene Espersen, beskriver hende som en "ukuelig optimist".

Katja Viltoft, ny formand for Danske Arkitektvirksomheder. | Foto: PR

Brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder har fået ny formand.

For fremtiden er det Katja Viltoft, som til daglig er arkitekt og partner hos JJW Arkitekter på Frederiksberg, der skal være formand for organisationen.

Valget af den nye formand skete på Danske Arkitektvirksomheders ordinære generalforsamling torsdag 19. april 2018, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Hun overtager posten fra Kolja Nielsen, der har været formand siden 2014.

Direktøren i foreningen, Lene Espersen, er ganske tilfreds med, at der kommer endnu en forretningskvinde og "optimist" ind i foreningen:

"Med Katja Viltoft i formandsstolen får vi en ukuelig optimist, en arkitekt og forretningskvinde der brænder for at skabe bedre vilkår for arkitektvirksomhederne – og som finder løsninger via dialog og samarbejde," udtaler Lene Espersen i meddelelsen.

Med Katja Viltoft i formandsstolen får vi en ukuelig optimist, en arkitekt og forretningskvinde

Lene Espersen, direktør i Danske Arkitektvirksomheder

Katja Viltoft kommer til at arbejde tæt sammen med den øvrige bestyrelse og brancheorganisationens direktør Lene Espersen, lyder det.

Katja Viltoft kommer fra Aalborg og uddannet arkitekt fra Arkitektskolen Aarhus i 1994. Udover at være partner og kreativ direktør hos arkitektvirksomheden JJW Arkitekter bestrider hun række andre titler blandt andet som censor på arkitektskolerne og fagdommer i arkitektkonkurrencer.

"Jeg er både glad og beæret over, at Danske Arkitektvirksomheders medlemmer har valgt mig som formand. Arkitektvirksomhederne spiller en afgørende rolle i forhold til at løse mange af de udfordringer vi står overfor som samfund. Der er i dén grad brug for at få sat fokus på at tænkte langsigtet i byggeriet. Vi skal synliggøre den værdiskabelse som god arkitektur kan generere både miljømæssigt, økonomisk og socialt," lyder det fra Katja Viltoft.

For tiden sker der en masse på den danske og svenske arkitektscene. I løbet af det seneste år er der sket en række opkøb af danske arkitektvirksomheder, hvor især de rådgivende ingeniørvirksomheder har været på købersiden. Blandt andet kæbte svenske rådgiverfirma Sweco den danske tegnestue Årstiderne Arkitekter, mens Site Arkitekter købte KPF Arkitekter, og det amerikanske arkitekthus Perkins+Will købte Schmidt Hammer Lassen.

Deas-direktør ny formand i Ejendomsforeningen Danmark

Jens Kramer Mikkelsen fratræder som chef for By & Havn

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier