PFA bliver medinvestor i transportcenter

Sammen med det kommunalt ejede ADP skal der over de næste år investeres mellem 1,5 og 2 mia. kr.
Foto: PR
Foto: PR

Udviklingen af et transport- og logistikcenter i Taulov ved Fredericia bliver nu forstærket med pensionsselskabet PFA som medinvestor.

Sammen med det kommunalt ejede selskab ADP, der ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, er ambitionen at gøre Fredericia og Taulov til Danmarks multimodale centrum, uanset om transporten sker på vej, bane eller ad søvejen, oplyser partnerne i en pressemeddelelse.

"Det her er den første investering af sin art for PFA, og den understøtter vores strategi med at komme tidligt ind i større projekter inden for f.eks. ejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at den her investering vil være meget positiv for udviklingen i Fredericia og Trekantområdet og samtidig bidrage til nogle attraktive afkast til vores pensionskunder," lyder det fra Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA, i meddelelsen.

Første investering på plads

Første konkrete investering for det nye joint venture, der ejes med 49 pct. af PFA og 51 pct. af ADP, er en byggegrund på 500.000 kvm, som er overtaget for et trecifret millionbeløb, fremgår det.

"Købet af 500.000 kvm jord med direkte placering op ad jernbanen i Taulov lige ved siden af vores eksisterende 200.000 kvm areal betyder, at vi nu sammen med PFA kan realisere vores ambitiøse strategi om etableringen af Taulov Dryport med moderne lager- og logistikdomiciler til den danske transportsektor," siger Nils Skeby, adm. direktør i ADP.

”Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor," fortsætter han.

ADP etablerer Taulov Dryport som et multimodalt transport- og logistikcenter i Taulov med en central beliggenhed tæt på havn, motorvej og jernbane. Gennem kobling af Fredericia Havn og Taulov Dryport bliver området omdrejningspunkt for udvikling af moderne lager- og logistikfaciliteter, der understøtter fremtidens intelligente og multimodale transportløsninger, lyder det.

PFA skyder trecifret millionbeløb i provinsboliger

PFA og A. Enggaard skyder millionbeløb i ny bydel i Aalborg

Pensiondanmark-chef jagter investeringer i infrastruktur

ATP-direktør: "Vi har masser af plads til mere infrastruktur"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også