EjendomsWatch

Pensionskasse skyder trecifret millionbeløb i provinsboliger

Silkeborg bliver hjemsted til en række nye boliger, som pensionsselskabet PFA vil investere over 170 mio. kr. i. Investeringen er et led i en strategi med mere fokus på boligejendomme i vækstbyer over hele landet frem mod 2020.

Foto: PR-visualisering

Med en investering på 172 mio. kr. vil landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, opføre fire lejlighedsbyggerier med i alt 80 udlejningsboliger med central beliggenhed i Silkeborg. Boligerne vil blive bygget på Stadion Allé, oplyser selskabet.

"Silkeborg er et sted, man gerne vil bo, og som samtidig ligger centralt i forhold til knudepunkter som fx Aarhus. Denne investering understøtter vores strategi om at sprede vores ejendomsinvesteringer geografisk og komme tidligere ind i byggeprojekter. De nye boliger skal skabe glæde for silkeborggenserne og bidrage til et solidt og stabilt afkast til vores pensionskunder," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Boligerne, som både er til singler, par og ældre, vil bestå af lejligheder på mellem 73-120 kvm. PFA køber ejendommene på projektstadiet af de to lokale ejendomsudviklere René Birch og Poul Beck, og som et led i aftalen opfører de boligerne løbende frem mod 2020 efter tegninger af Aarstiderne Arkitekter.

Silkeborg er en af 29 byer uden for hovedstaden og Aarhus, som PFA sammen med Instituttet for Fremtidsforskning har identificeret som vækstbyer inden for megatrends og demografi, og som samtidig er inde i en god økonomisk udvikling. PFA arbejder løbende med at finde flere gode boliginvesteringer i disse byer, der udover Silkeborg også tæller byer som Horsens, Randers, Viborg, Vejle, Roskilde og Køge.

PFA Ejendomme jagter attraktive afkast i provinsen

Pensionskasser: Provinsbyer i vækst slår København og Aarhus på afkast

PFA og A. Enggaard skyder millionbeløb i ny bydel i Aalborg 

PFA hænger på tom kontorbygning i Esbjerg 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier