EjendomsWatch

Pensionskasse skyder trecifret millionbeløb i provinsboliger

Silkeborg bliver hjemsted til en række nye boliger, som pensionsselskabet PFA vil investere over 170 mio. kr. i. Investeringen er et led i en strategi med mere fokus på boligejendomme i vækstbyer over hele landet frem mod 2020.

Foto: PR-visualisering

Med en investering på 172 mio. kr. vil landets største kommercielle pensionsselskab, PFA, opføre fire lejlighedsbyggerier med i alt 80 udlejningsboliger med central beliggenhed i Silkeborg. Boligerne vil blive bygget på Stadion Allé, oplyser selskabet.

"Silkeborg er et sted, man gerne vil bo, og som samtidig ligger centralt i forhold til knudepunkter som fx Aarhus. Denne investering understøtter vores strategi om at sprede vores ejendomsinvesteringer geografisk og komme tidligere ind i byggeprojekter. De nye boliger skal skabe glæde for silkeborggenserne og bidrage til et solidt og stabilt afkast til vores pensionskunder," siger Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA.

Boligerne, som både er til singler, par og ældre, vil bestå af lejligheder på mellem 73-120 kvm. PFA køber ejendommene på projektstadiet af de to lokale ejendomsudviklere René Birch og Poul Beck, og som et led i aftalen opfører de boligerne løbende frem mod 2020 efter tegninger af Aarstiderne Arkitekter.

Silkeborg er en af 29 byer uden for hovedstaden og Aarhus, som PFA sammen med Instituttet for Fremtidsforskning har identificeret som vækstbyer inden for megatrends og demografi, og som samtidig er inde i en god økonomisk udvikling. PFA arbejder løbende med at finde flere gode boliginvesteringer i disse byer, der udover Silkeborg også tæller byer som Horsens, Randers, Viborg, Vejle, Roskilde og Køge.

PFA Ejendomme jagter attraktive afkast i provinsen

Pensionskasser: Provinsbyer i vækst slår København og Aarhus på afkast

PFA og A. Enggaard skyder millionbeløb i ny bydel i Aalborg 

PFA hænger på tom kontorbygning i Esbjerg 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier