EjendomsWatch

London-baseret ejendomsinvestor opruster i Norden

Britiske TH Real Estate udvider sin forretning til Finland som led i at opnå en større synlighed på det nordiske marked.

Katja Holmström skal stå i spidsen for den nye afdeling i Finland. | Foto: Presse

Det London-baserede ejendomsinvesteringsselskab TH Real Estate har set sig varm på Norden og åbner nu kontor i Helsinki i Finland som led i en større tilstedeværelse på det nordiske marked, fremgår det af en meddelelse fra selskabet.

Tilbage i februar 2017 købte TH Real Estate 50 pct. af det finske storcenter Kamppi Shopping Centre, som den nyudnævnte seniorporteføljemanager Katja Holmström skal stå i spidsen for fra kontoret i Helsinki.

"Kamppis centrale beliggenhed, butiksmixet og gunstige muligheder for fortsat udvikling var nogle af faktorerne bag vores beslutning om at øge vores tilstedeværelse i Finland. Med åbningen af en nyt kontor i Helsinki og velkomsten af Katja tager vi nu et vigtigt skridt ind på det finske marked og styrker vores tilstedeværelse i Norden," siger Johan Åström, investeringschef for den nordiske region i TH Real Estate.

Selskabet beskriver selv Norden som et af de mest efterspurgte ejendomsmarkeder i Europa.

TH Real Estate er ejet af amerikanske TIAA, der oplyser at have 954 mia. dollar (knap 6000 mia. kr.) under forvaltning, primært i form af pensionsmidler fra lærere og akademikere.

Aarhus og Aalborg rækker ud efter internationale investorer 

London-baseret ejendomsinvestor vil fordoble sin størrelse i Norden 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier