EjendomsWatch

Dades gør klar til milliardsalg

Ejendomsselskabet har kontaktet udvalgte investorer for at tilbyde partnerskab i en portefølje af 12 storcentre, skriver Insidebusiness. Bestyrelsesformand bekræfter planerne og melder om geninvestering, hvis salget kommer på plads.

Foto: PR

Ejendomskoncernen Dades, der har Novo og Tryghedsgruppen i ryggen, gør klar til et frasalg af ejendomme for omkring 4 mia. kr. Det fremgår af fortroligt salgsmateriale med titlen "Project Diamond" fra erhvervsmægleren Catella, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af.

Ifølge den syv sider lange appetitvækker, der er sendt rundt til en udvalgt skare af potentielle investorer, søger Dades en medinvestor til de mere end 350.000 kvm, der er fordelt på en række storcentre rundt omkring i landet, herunder Waterfront i Hellerup, Spinderiet i Valby og Ro's Torv i Roskilde. De i alt 12 centre har ifølge Dades' seneste årsregnskab en bogført værdi på omkring 8 mia. kr.

"Vi har på det seneste fået flere forskellige henvendelser fra aktører, der har givet udtryk for, at de er interesserede i at blive medejere af butikscentre i Danmark. Og på det felt er vi sammen med Danica de absolut førende, så vi har bedt en mægler hjælpe os med at vurdere mulighederne," siger Steen Parsholt, bestyrelsesformand i Dades, til Insidebusiness.

Medie: Også Danica forhandler med ATP

Steen Parsholt blev formand i Dades i 2015, da Tryghedsgruppen og Novo Holdings købte sig ind i selskabet. Dermed har ejendomsselskabet store pengetanke i ryggen, hvorfor målet ifølge Steen Parsholt også er at investere en eventuel fortjeneste andre steder.

"Som det ser ud nu, er vi relativt tunge inden for kontorer og detail. På sigt kan det sagtens tænkes, at eksempelvis boliger kunne komme til at fylde mere i den samlede portefølje. Vi er stadig tidligt i processen, men det er klart, at vores ejere har et ønske om, at vi fortsætter med at investere i forretningen," siger Steen Parsholt til Insidebusiness.

Tilbage i august solgte Dades sit ejendomsadministrationsselskab Datea til svenske Newsec Property Asset Management.

Dades-topchef: "Vemodigt at sælge Datea"

Dades' jagt på en partner sker samtidig med, at de to pensionskasser Danica og ATP ifølge Insidebusiness fortsat forhandler om at lade sidstnævnte købe sig ind i Danicas portefølje af storcentre, der er landets største.

Ejer af Fisketorvet fortsætter frasalg af shoppingcentre i Norden

Ejer af storcentre sælger fra for 1,2 mia. kr.  

ATP køber sig ind i Danicas milliardprojekt Postgrunden

ATP-direktør er klar på flere fælles investeringer med Danica

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier