EjendomsWatch

Copenhagen Towers henter 49 mio. kr. på tomme kvadratmeter

Folketingets finansudvalg har godkendt at betale for at leje kontorarealerne i seks måneder. Dermed står lejemålet klar, hvis Danmark vinder kampen om at huse EU's lægemiddelsagentur.

Foto: PR

Før sommerferien godkendte Folketingets Finansudvalg at bruge 49 mio. kr. på at reservere 27.000 kvm kontorlokaler i Copenhagen Towers i tilfælde af, at det europæiske lægemiddelagentur bliver placeret i Danmark. Det skriver Politiken på baggrund af et internt regeringsdokument.

EU's lægemiddelagentur står foran at skulle forlade London i forbindelse med Storbritanniens udtrædelse af unionen. Derfor har Danmark i lighed med 18 andre EU-lande ansøgt om at huse agenturet.

I den forbindelse har regeringen udset sig erhvervskomplekset i Ørestad som potentiel placering af agenturet og dets 890 medarbejdere. Her har regeringen opnået et bredt flertal i Folketinget til at bruge 49 mio. kr. på at leje kontorarealerne i Copenhagen Towers i en seks måneders periode, indtil EU træffer en beslutning om lægemiddelagenturets nye hjemby. Kun Enhedslisten bakkede ikke op om den beslutning.

Placeringen af lægemiddelagenturet skal ifølge planen afgøres i november. Copenhagen Towers er ejet af Solstra Capital Partners.

Danmark huser i forvejen EU's miljøagentur, der har hjemme i ejendommen Kongens Nytorv 6 midt i København. Den ejendom blev tidligere i år overtaget af milliardæren Anders Holch Povlsen, der ejer tøjkoncernen Bestseller, for 365,5 mio. kr.

Politisk uro om dansk slagtilbud til EU-agentur

Regeringen smider milliardbeløb ind i kampen om EU-agentur

Danske arkitekter tegner fransk bud på hovedbygning til ombejlet EU-agentur

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier