EjendomsWatch

Copenhagen Towers henter 49 mio. kr. på tomme kvadratmeter

Folketingets finansudvalg har godkendt at betale for at leje kontorarealerne i seks måneder. Dermed står lejemålet klar, hvis Danmark vinder kampen om at huse EU's lægemiddelsagentur.

Foto: PR

Før sommerferien godkendte Folketingets Finansudvalg at bruge 49 mio. kr. på at reservere 27.000 kvm kontorlokaler i Copenhagen Towers i tilfælde af, at det europæiske lægemiddelagentur bliver placeret i Danmark. Det skriver Politiken på baggrund af et internt regeringsdokument.

EU's lægemiddelagentur står foran at skulle forlade London i forbindelse med Storbritanniens udtrædelse af unionen. Derfor har Danmark i lighed med 18 andre EU-lande ansøgt om at huse agenturet.

I den forbindelse har regeringen udset sig erhvervskomplekset i Ørestad som potentiel placering af agenturet og dets 890 medarbejdere. Her har regeringen opnået et bredt flertal i Folketinget til at bruge 49 mio. kr. på at leje kontorarealerne i Copenhagen Towers i en seks måneders periode, indtil EU træffer en beslutning om lægemiddelagenturets nye hjemby. Kun Enhedslisten bakkede ikke op om den beslutning.

Placeringen af lægemiddelagenturet skal ifølge planen afgøres i november. Copenhagen Towers er ejet af Solstra Capital Partners.

Danmark huser i forvejen EU's miljøagentur, der har hjemme i ejendommen Kongens Nytorv 6 midt i København. Den ejendom blev tidligere i år overtaget af milliardæren Anders Holch Povlsen, der ejer tøjkoncernen Bestseller, for 365,5 mio. kr.

Politisk uro om dansk slagtilbud til EU-agentur

Regeringen smider milliardbeløb ind i kampen om EU-agentur

Danske arkitekter tegner fransk bud på hovedbygning til ombejlet EU-agentur

Mere fra EjendomsWatch

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Wihlborgs seneste opkøb i København optræder sammen med Huscompagniet på dagens liste med 16 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier