EjendomsWatch

Danmark tjener på gratis husleje i FN Byen

Midt i debatten om hvordan Danmark gør sig mest attraktiv i forhold til at få EU's lægemiddelagentur, EMA, til Danmark, viser beregninger, at favorable vilkår for FN Byens op mod 1500 ansatte i København tjener sig selv hjem.

Selvom det koster de danske skatteydere 175 mio. kr. om året at dække husleje, drift og vedligeholdelse i FN Byen i Nordhavn i København, hvor 11 forskellige internationale organisationer holder til, så er udgiften en god forretning for Danmark, skriver Politiken.

FN-organisationerne, der har til huse i den karakteristiske stjerneformede bygning ud mod Øresund, køber således danske varer for 4,8 mia. kr., mens de ansatte skaber en omsætning for over 1,5 mia. kr. Alene hotelbranchen kan glæde sig over en meromsætning på 1,2 mia. kr. takket være FN Byen og de møder og konferencer, den skaber, fremgår det.

"Det er en succeshistorie — både for FN-systemet og og for værtslandet. Danmark har også fået meget international opmærksomhed ud af det her, og vi i FN-systemet har fået et sted i denne del af verden, som kan være mødested, samlingspunkt og skabe synlighed," siger Camilla Brückner, direktør for den nordiske afdeling af FN's udviklingsprogram, UNDP, til Politiken.

Hun peger på, at værdien af den gratis husleje også betyder, at der pengene i stedet kan gå til udviklingsbistand.

For nylig skabte det politisk palaver, at regeringen tilsyneladende er klar til at betale for huslejen i 20 år, såfremt EU's lægemiddelagentur ender i Danmark, hvor Copenhagen Towers i Ørestad er udset som lokalitet.

Politisk uro om dansk slagtilbud til EU-agentur

Regeringen smider milliardbeløb ind i kampen om EU-agentur

Danske arkitekter tegner fransk bud på hovedbygning til ombejlet EU-agentur

Regeringen vil leje Copenhagen Towers til EU-agentur

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier