
Selvom det koster de danske skatteydere 175 mio. kr. om året at dække husleje, drift og vedligeholdelse i FN Byen i Nordhavn i København, hvor 11 forskellige internationale organisationer holder til, så er udgiften en god forretning for Danmark, skriver Politiken.
FN-organisationerne, der har til huse i den karakteristiske stjerneformede bygning ud mod Øresund, køber således danske varer for 4,8 mia. kr., mens de ansatte skaber en omsætning for over 1,5 mia. kr. Alene hotelbranchen kan glæde sig over en meromsætning på 1,2 mia. kr. takket være FN Byen og de møder og konferencer, den skaber, fremgår det.
"Det er en succeshistorie — både for FN-systemet og og for værtslandet. Danmark har også fået meget international opmærksomhed ud af det her, og vi i FN-systemet har fået et sted i denne del af verden, som kan være mødested, samlingspunkt og skabe synlighed," siger Camilla Brückner, direktør for den nordiske afdeling af FN's udviklingsprogram, UNDP, til Politiken.
Hun peger på, at værdien af den gratis husleje også betyder, at der pengene i stedet kan gå til udviklingsbistand.
For nylig skabte det politisk palaver, at regeringen tilsyneladende er klar til at betale for huslejen i 20 år, såfremt EU's lægemiddelagentur ender i Danmark, hvor Copenhagen Towers i Ørestad er udset som lokalitet.
Politisk uro om dansk slagtilbud til EU-agentur
Regeringen smider milliardbeløb ind i kampen om EU-agentur
Danske arkitekter tegner fransk bud på hovedbygning til ombejlet EU-agentur
Mere fra EjendomsWatch
"State of the art": Ny ejer vil forvandle 129-årig ejendom på Københavns Rådhusplads
Ny ejer af den 14.000 kvm store Helmerhus-bygning i hjertet af København er med hjælp fra Henning Larsens tegnestue klar til at ændre ejendommen markant. Endnu ikke offentliggjort materiale viser, at planerne bl.a. tæller restauranter og butikker i stueplan samt en helt ny etage ”med 360 graders udsigt over byen.”
Danica-direktør kalder det "fair" at give rabat på inflationsdrevne huslejestigninger
Mens visse udlejere vælger at hæve huslejen til det højest mulige niveau i en tid med rekordhøj inflation og stigende omkostninger, har en af landets største aktører, Danica Ejendomme, valgt at barbere halvdelen af lejestigningen. ”Vi vil gerne have, at vores lejere har råd til at blive boende,” forklarer adm. direktør Michael Nielsen.