EjendomsWatch

Svenske investorer powershopper i Danmark — har rundet 16 mia. kr. i år

I årets første ni måneder har svenske investorer øget deres ejendomsopkøb i Danmark med 135 pct. i forhold til samme periode sidste år. Danmark frister, når glansen går af Sverige, konkluderer erhvervsmægleren Newsec. Hos Cushman & Wakefield Red mener man, at Danmark har stemplet ind på den europæiske scene.

Bryggens Bastion på Amager, som Viborg-udvikleren Bach Gruppen står bag, blev tidligere i år solgt til svenske Heimstaden, der har norsk ejer. | Foto: PR/Arkitema Architects, Entasis og Tredje Natur

Danske investeringsejendomme ender i stigende grad på svenske hænder. I årets første ni måneder har svenske ejendomsinvestorer således overtaget ejendomme i Danmark med en samlet værdi af mindst 16,4 mia. kr., viser en optælling foretaget af EjendomsWatch.

Opkøbene svarer til godt 60 mio. kr. om dagen. Til sammenligning udgjorde den samlede svenske opkøbsvolumen i de første ni måneder af 2016 knap 7 mia. kr.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Klumme: Nye finansieringsvilkår ændrer markedet for ejendomsudvikling markant

Det nuværende rentemarked og kommende krav fra Finanstilsynet vil medføre en kraftig forringelse af ejendomsbranchens finansieringsvilkår. Det skaber muligheder for både ejendomsudviklere og ejendomsinvestorer, især dem, som formår at agere i et tiltagende komplekst juridisk miljø, lyder det fra Bech-Bruun-advokat i denne klumme.

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier