EjendomsWatch

Plan om brancheforening for fonde kvalt i fødslen

Der er manglende opbakning til at lave en brancheforening for fonde, som står bag en række af landets største virksomheder, også inden for ejendomme. I stedet går fondene nu efter at etablere et videnscenter, skriver Børsen.

Foto: Novo Nordisk Fonden

Det bliver alligevel ikke til en egentlig brancheforening for de fonde, som står bag nogle af landets største virksomheder, skriver Børsen.

Det har ellers tidligere været oppe at vende, at der skulle lave en brancheorganisation, der skulle stå for lobbyarbejdet for de cirka 1360 erhvervsdrivende og 14.000 almennyttige danske fonde. Men det var der alligevel ikke opbakning til, skriver avisen, og i stedet arbejder en arbejdsgruppe med folk fra otte af landets største fonde om et udspil til et fælles videnscenter.

Hos Spar Nord Fonden havde man ellers håbet på en egentlig brancheorganisation.

"Skridtet med en brancheforening er nok for stort, og derfor ser vi nu mere på et videnscenter," siger Steffen Nørgaard, direktør i Spar Nord Fonden og en af de otte deltagere i arbejdsgruppen, til avisen.

Store ejendomsinvestorer som Jeudan, Dades og KFI har alle et direkte eller indirekte fondsejerskab i ryggen.

Skibsreders tidligere gods solgt til diskret fond

Købmandsfond vil bygge i otte etager i nordsjællandsk gågade

Fondsejet ejendomsselskab trimmer forretningen 

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier