EjendomsWatch

Skibsreders tidligere gods solgt til diskret fond

For en pris af 73 mio. kr. er Lyngsbækgaard ved Ebeltoft solgt til almennyttig fond, der i forvejen investerer i ejendomme.

Foto: PR

Afdøde skibsreder Per Henriksen må fra sin grav se sin over 1200 kvm store ejendom gennem 24 år få ny ejer.

Ifølge Århus Stiftstidende har den almennyttige William O. Berntsens Fond købt Lyngsbækgaard ved Ebeltoft for en pris af 73 mio. kr.

"Bygningerne er i en fantastisk stand. Det er liebhaveri. Lyngsbækgaard er en perle," siger fondens formand, advokat og hofjægermester Klavs Krieger von Lowzow, ifølge avisen.

Sælger af godset, der også rummer parkanlæg med sø og tennisbane, garageanlæg og 190 hektar jord udlagt til land- og skovbrug, er Henrik Frederiksen, som efter Per Henriksens død i 2008 giftede sig med hans enke, Vivi Henriksen, som døde i 2015.

Lyngsbækgaard er under parrets ejerskab blevet restaureret for et stort millionbeløb og er blevet sat til salg gennem advokat Mogens Nørup-Hansen, Nimtofte, der specialiserer sig i at formidle liebhaverejendomme i landlige omgivelser.

Til Århus Stiftstidende oplyser Klavs Krieger von Lowzow, at fonden endnu ikke har lagt sig fuldstændig fast på, hvad der skal ske med Lyngsbækgaard, men en oplagt mulighed er at skabe et center for bygningskultur.

William O. Berntsens Fond er medejer af flere virksomheder med aktiviteter inden for ejendomme, herunder gennem en af Thylander Gruppens ejendomsfonde.

Jysk ægtepar sætter gods til salg for 185 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier