EjendomsWatch

Kommune solgte byggegrund til lokalpolitiker i strid med loven

En lokal Venstremand købte af Herning Kommune en byggegrund for 300.000 kr. og satte den straks til salg for en million mere. Nu har Ankestyrelsen fældet dom.

Det var i strid med både kommunestyrelsesloven og udbudsbekendtgørelsen, da Herning Kommune med borgmester Lars Krarup (V) i spidsen solgte en byggegrund beliggende i et attraktivt kvarter i 2015. Det skriver Jyllands-Posten.

Køber var en lokal entreprenør og aktiv Venstremand, der bl.a. har ført kampagne for finansminister Kristian Jensen (V).

Sådan lyder dommer fra Ankestyrelsen, som – efter henvendelse fra en borger i kommunen – har haft sagen taget op.

Tilbage i januar 2013 satte Herning Kommune et grønt areal på 1.091 kvadratmeter til salg uden mindstepris – og med salgsteksten: "Grundens udformning og stisystem kan dog muligvis gøre det utilrådeligt at opføre bolig."

Da fristen for at byde en måned senere udløb, var der ingen bud indkommet.

Men godt to år senere henvendte den lokale Venstremand sig til kommunen med et tilbud. Han ville betale 300.000 kr., hvis han kunne få lov til at udvide grunden, så den kom op på 1.400 kvadratmeter, og hvis han samtidig kunne få lov til at flytte en cykelsti, der var anlagt over grunden.

Det takkede kommunen ja til, og straks efter at handlen var indgået, satte den lokale Venstremand grunden til salg for 1,3 mio. kr.
Men grunden skulle have været i et nyt udbud, og kommunen gjorde ikke nok for at sikre sig markedsprisen, lyder det nu fra Ankestyrelsen.

Ankestyrelsen skriver, ifølge Jyllands-Posten, at den mangler oplysninger for at kunne vurdere, om kommunen ulovligt begunstigede Venstremanden og har bedt kommunen svare på, hvad afgørelsen giver anledning til.

Borgmester Lars Krarup er ikke vendt tilbage på Jyllands-Postens henvendelser. Det har derfor ikke været muligt at få borgmesterens svar på, om kommunen nu vil fremskaffe oplysninger, så Ankestyrelsen kan afgøre, om kommunen ulovligt har begunstiget Venstremanden.

Boligtårne er på vej til Herning

Middelfart, Roskilde og Herning skal huse nye styrelser

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Jyllands-Posten.)

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier