Jeudan fastholder resultatprognosen for 2017

Ejendomsselskabet kan takket være især værdireguleringer skrive den nederste bundlinje med sorte tal. (Opdateret)
Foto: PR / Jeudan
Foto: PR / Jeudan
AF RITZAU FINANS

(Artikel opdateret 24. august kl. 15.45 med kommentar fra adm. direktør.)

På et marked for investeringsejendomme, der er præget af større efterspørgsel end udbud og deraf højere priser, er det lykkedes Jeudan at samle ejendomme op i mindre enheder og opkøbe for 1,1 mia. kr. i første halvår.

Det siger Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan, til Ritzau Finans.

"Vi kan godt se, der er store interesse for de helt store udbud med de store beløb, men så kan vi ”cherry picke” i mindre enheder i de områder, der interesser os.

"Det er lykkedes, for vi har købt ejendomme for næsten 1,1 mia. kr., men det er ikke en portefølje, det er enkelte ejendomme," siger Per W. Hallgren.

Ejendomsselskabet har torsdag eftermiddag præsenteret regnskab for første halvår 2017, der af bestyrelsen betegnes som "tilfredsstillende".

Omsætningen var 317 mio. kr. og driftsresultatet før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) var 161 mio. kr., hvilket er lavere end samme periode sidste år, hvor omsætningen var på 333 mio. kr., mens EBVAT var 172 mio. kr.

Jeudan præsterer dog en stor vækst på bundlinjen, som vokser til 228 mio. kr. fra et underskud på 117 mio. kr. i første halvår 2017. Det skyldes, at renten i denne periode er steget, hvilket giver store positive kurs- og værdireguleringer.

Selskabet fastholder sine forventninger om en omsætning på 1300 mio. kr. og EBVAT på 600 mio. kr. i 2017.

Aktiekursen for Jeudan stiger 0,1 pct. til 692 kr. på det danske aktiemarked efter regnskabets offentliggørelse torsdag eftermiddag.

Jeudan sælger kollegium i København for 335 mio. kr. 

Jeudan sikrer ejendomsgevinst på 96 mio. kr. til Jyske Bank

Jeudan-chef: Markedet nærmer sig det maksimale huslejeniveau

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også