Nordmænd poster milliardinvestering i nyt københavnsk hotel

Nordens største hotelkæde, Scandic, opfører koncernens største hotel på Kalvebod Brygge midt i hovedstaden. Ejerkredsen bag byggeriet tæller en norsk rigmand, som igen investerer i Danmark for første gang siden finanskrisen. (Opdateret)
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

(Opdateret kl. 12:50 med oplysninger om mægler på udlejningen af projektet.)

Der er indgået aftale om opførelse af et nyt Scandic-hotel i København på 40.000 kvm med 632 værelser og en anslået værdi af 1,5 mia. kr., skriver Børsen.

"København og Danmark er et prioriteret marked for os. Med flere store hotelprojekter i pipeline de kommende år styrker vi vores position yderligere på markedet og udvider vores tilstedeværelse, både centralt i København og i andre vigtige områder i landet," siger Even Frydenberg, adm. direktør i Scandic Hotels Group, til Børsen.

Ejerkredsen bag nybyggeriet er norsk og består af Hathon Holding og Havfonn, hvor blandt andet rigmanden Hallgrim Thon er medejer. Thon-familien har tidligere været aktive i København, men før finanskrisen bakkede man ud af det københavnske ejendomsmarked.

Det nye hotel opføres og indrettes i samarbejde mellem udlejer HM 2 A/S, udlejers arkitekt Dissing+Weitling og Scandic som lejer. Hotellet ventes at kunne tages i brug i maj 2021. Red Cushman & Wakefield har fungeret som mægler på at få udlejet projektet til Scandic Hotels Group.

Ekspansiv københavnsk hotelkæde rykker ind i Aarhus

PFA køber hotelprojekt i Hillerød — direktør venter attraktivt afkast

Nordsjællandsk hotel vil udvide med 55 nye værelser

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb