EjendomsWatch

Nordmænd poster milliardinvestering i nyt københavnsk hotel

Nordens største hotelkæde, Scandic, opfører koncernens største hotel på Kalvebod Brygge midt i hovedstaden. Ejerkredsen bag byggeriet tæller en norsk rigmand, som igen investerer i Danmark for første gang siden finanskrisen. (Opdateret)

Foto: PR-illustration

(Opdateret kl. 12:50 med oplysninger om mægler på udlejningen af projektet.)

Der er indgået aftale om opførelse af et nyt Scandic-hotel i København på 40.000 kvm med 632 værelser og en anslået værdi af 1,5 mia. kr., skriver Børsen.

"København og Danmark er et prioriteret marked for os. Med flere store hotelprojekter i pipeline de kommende år styrker vi vores position yderligere på markedet og udvider vores tilstedeværelse, både centralt i København og i andre vigtige områder i landet," siger Even Frydenberg, adm. direktør i Scandic Hotels Group, til Børsen.

Ejerkredsen bag nybyggeriet er norsk og består af Hathon Holding og Havfonn, hvor blandt andet rigmanden Hallgrim Thon er medejer. Thon-familien har tidligere været aktive i København, men før finanskrisen bakkede man ud af det københavnske ejendomsmarked.

Det nye hotel opføres og indrettes i samarbejde mellem udlejer HM 2 A/S, udlejers arkitekt Dissing+Weitling og Scandic som lejer. Hotellet ventes at kunne tages i brug i maj 2021. Red Cushman & Wakefield har fungeret som mægler på at få udlejet projektet til Scandic Hotels Group.

Ekspansiv københavnsk hotelkæde rykker ind i Aarhus

PFA køber hotelprojekt i Hillerød — direktør venter attraktivt afkast

Nordsjællandsk hotel vil udvide med 55 nye værelser

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier