Nordmænd poster milliardinvestering i nyt københavnsk hotel

Nordens største hotelkæde, Scandic, opfører koncernens største hotel på Kalvebod Brygge midt i hovedstaden. Ejerkredsen bag byggeriet tæller en norsk rigmand, som igen investerer i Danmark for første gang siden finanskrisen. (Opdateret)
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

(Opdateret kl. 12:50 med oplysninger om mægler på udlejningen af projektet.)

Der er indgået aftale om opførelse af et nyt Scandic-hotel i København på 40.000 kvm med 632 værelser og en anslået værdi af 1,5 mia. kr., skriver Børsen.

"København og Danmark er et prioriteret marked for os. Med flere store hotelprojekter i pipeline de kommende år styrker vi vores position yderligere på markedet og udvider vores tilstedeværelse, både centralt i København og i andre vigtige områder i landet," siger Even Frydenberg, adm. direktør i Scandic Hotels Group, til Børsen.

Ejerkredsen bag nybyggeriet er norsk og består af Hathon Holding og Havfonn, hvor blandt andet rigmanden Hallgrim Thon er medejer. Thon-familien har tidligere været aktive i København, men før finanskrisen bakkede man ud af det københavnske ejendomsmarked.

Det nye hotel opføres og indrettes i samarbejde mellem udlejer HM 2 A/S, udlejers arkitekt Dissing+Weitling og Scandic som lejer. Hotellet ventes at kunne tages i brug i maj 2021. Red Cushman & Wakefield har fungeret som mægler på at få udlejet projektet til Scandic Hotels Group.

Ekspansiv københavnsk hotelkæde rykker ind i Aarhus

PFA køber hotelprojekt i Hillerød — direktør venter attraktivt afkast

Nordsjællandsk hotel vil udvide med 55 nye værelser

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også