EjendomsWatch

Nordmænd poster milliardinvestering i nyt københavnsk hotel

Nordens største hotelkæde, Scandic, opfører koncernens største hotel på Kalvebod Brygge midt i hovedstaden. Ejerkredsen bag byggeriet tæller en norsk rigmand, som igen investerer i Danmark for første gang siden finanskrisen. (Opdateret)

Foto: PR-illustration

(Opdateret kl. 12:50 med oplysninger om mægler på udlejningen af projektet.)

Der er indgået aftale om opførelse af et nyt Scandic-hotel i København på 40.000 kvm med 632 værelser og en anslået værdi af 1,5 mia. kr., skriver Børsen.

"København og Danmark er et prioriteret marked for os. Med flere store hotelprojekter i pipeline de kommende år styrker vi vores position yderligere på markedet og udvider vores tilstedeværelse, både centralt i København og i andre vigtige områder i landet," siger Even Frydenberg, adm. direktør i Scandic Hotels Group, til Børsen.

Ejerkredsen bag nybyggeriet er norsk og består af Hathon Holding og Havfonn, hvor blandt andet rigmanden Hallgrim Thon er medejer. Thon-familien har tidligere været aktive i København, men før finanskrisen bakkede man ud af det københavnske ejendomsmarked.

Det nye hotel opføres og indrettes i samarbejde mellem udlejer HM 2 A/S, udlejers arkitekt Dissing+Weitling og Scandic som lejer. Hotellet ventes at kunne tages i brug i maj 2021. Red Cushman & Wakefield har fungeret som mægler på at få udlejet projektet til Scandic Hotels Group.

Ekspansiv københavnsk hotelkæde rykker ind i Aarhus

PFA køber hotelprojekt i Hillerød — direktør venter attraktivt afkast

Nordsjællandsk hotel vil udvide med 55 nye værelser

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier