EjendomsWatch

Familiefond klar med 100 mio. kr. til sjællandske udlejningsejendomme

Københavnsk familiefond har bedt EDC Erhverv finde egnede ejendomme i byer som Sorø, Slagelse og Næstved.

Slagelse kan blive én af de byer, som en københavnsk familiefond vil foretage ejendomsinvesteringer i. | Foto: PR

En familiefond med hjemsted i København vil investere 100 mio. kr. i udlejningsejendomme på Sjælland, skriver Sjællandske.

Hvilken fond, der er tale om, fremgår ikke, men EDC Erhverv har ifølge avisen fået opgaven med at finde relevante købsemner — og til en forrentning, der er den dobbelte af i København, som fonden pt. går uden om. I stedet er der "dobbelt op" på Sjælland med afkast på 4-10 pct. mod typisk 2-2,5 pct. i København, påpeger mægleren.

"Vi forventer at præsentere kunden for bruttolisten af ejendomme inden udgangen af august. Godkendes bruttolisten, skal vi i efteråret have de konkrete købsaftaler på plads. Vi har en ganske klar fornemmelse af, at en tilfredsstillende løsning vil betyde, at der kan komme flere sager af samme kaliber fra samme fond," siger John Borrisholt, regionsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech til Sjællandske.

Han kalder det nyt, at en investor målrettet går efter provinsen, hvor det er byer som Sorø, Slagelse eller Næstved, der ifølge avisen kan komme i spil.

Ifølge EDC Erhverv-direktøren vil ejendommene inklusive realkreditbelåning løbe op i et prisleje på 150-180 mio. kr. I Region Sjælland har mæglerfirmaet oplevet en stigning i efterspørgslen på 18 procent inden for erhvervsejendomme i løbet af fem måneder.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier